Foto:

Opening natuurbegraafplaats het Kleine Blik

Nijverdal - Burgemeester Anneke Raven en wethouder Willem Joosten openden woensdag 20 november natuurbegraafplaats ‘het Kleine Blik’.

Deze nieuwe begraafplaats, gelegen naast de bestaande begraafplaats aan de Meester Ponsteenlaan in Nijverdal, biedt vanaf 17 december de mogelijkheid om op een milieuvriendelijke manier, zonder herinnerings- of herkenningstekens midden in de natuur te worden begraven. Het terrein van ruim één hectare groot wordt van de bestaande begraafplaatsgescheiden door de Laan van Moquette. Het maakt deel uit van een gebied dat de bestemming natuurontwikkeling heeft en dat blijft ook zo.

Begraven is een nevenfunctie van het gebied en mede daarom ook aan strenge regels gebonden. Door ruime verkaveling en de bepaling dat niet onder de kronen van de bomen mag worden begraven blijft er ruimte over voor een kleine 120 mensen. Daarmee wordt naar verwachting voor de komende jaren ruimschoots voldaan aan de relatief nieuwe maatschappelijke behoefte.

Bij begrafenissen en ook voor het onderhoud kan gebruik worden gemaakt van defaciliteiten van de begraafplaats aan de Meester Ponsteenlaan. Het door oude en nieuwe bomen omzoomde terrein is ingezaaid met een kruidenmengsel waardoor een gevarieerd bloemrijk weiland ontstaat waarin das en ree zich thuisvoelen. In het terrein zijn door te maaien verschillende wandelpaden gecreëerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden