Foto: Jeanmarie Adam
Sport

NK-plaatsingen voor twirlers Advendo

Nijverdal - Vier twirlsolisten van Advendo Nijverdal namen zaterdag 16 november deel aan de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen twirlen in Almere. 

Advendo heeft het dit jaar goed gedaan: twee solisten hebben zich tijdens deze voorrondes weten te plaatsen. Zowel Marlynn Beunk als Lisette de Jonge-Westhuis heeft een plaatsje in de top 15 weten te bemachtigen waarna deelname aan het NK volgt.

Van elke categorie werd de top 15 geplaatst voor het NK twirl dat op 14 en 15 december plaatsvindt. In de categorie 1-baton senior beginner namen Marlynn Beunk en Lisette deel. Marlynn behaalde een 10e plek en is door naar het NK. Lisette eindigde op plek 20 en is daarmee met dit onderdeel niet geplaatst voor het NK.

Liza Zonnebeld nam met het onderdeel 1-baton deel in de klasse Junior beginner. In deze grote categorie behaalde zij een mooie 25e plaats.

Sanne Kogelman en Lisette de Jonge-Westhuis namen deel in de categorie 2-baton senior beginner. Lisette behaalde een 12e plaats en mag hiermee deelnemen aan het NK. Sanne behaalde een 20e plaats.

Tijdens het NK in het weekend van 14 en 15 december mogen nog meer meiden van Advendo de vloer op. Het Jeugdteam dat bestaat uit meiden die voor het eerst naar het NK mogen, heeft zich in het wedstrijdseizoen weten te plaatsen. Deze meiden komen uit in de categorie Small team dance twirl juvenile beginner. Ook Kyara Beunk mag meedoen dit weekend met het onderdeel 2-baton. En waar Marlynn zich heeft geplaatst op de voorrondes met het onderdeel 1-baton, mag ze direct zonder voorrondes deelnemen aan het NK in de categorieën Super-X-strut senior beginner en Solo dance twirl senior intermediate.


Deelnemers  Advendo   NK 2019:

Marlynn Beunk – 1baton senior beginner, Super-x-strut senior beginner, Dance twirl senior intermediate

Lisette de Jonge-Westhuis – 2baton senior beginner

Kyara Beunk – 2baton junior beginner

Jeugdteam – Small team dance twirl juvenile


Meer berichten