Iwan Göbel, Herro de Roest, Harry Olthof en Jan Nije Bijvank van Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn en Roelof-Jan Naaktgeboren van IM@Overijssel.
Iwan Göbel, Herro de Roest, Harry Olthof en Jan Nije Bijvank van Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn en Roelof-Jan Naaktgeboren van IM@Overijssel. (Foto: )

Platform wint Groene Kabouter voor We Energy Game

Hellendoorn - De groene kabouter is uitgereikt, tijdens de Marktplaats "Daar krijg ik energie van" op 9 november in Raalte. IM@Overijssel reikt jaarlijks de groene kabouter uit aan een Overijssels initiatief dat op een aansprekende manier mensen enthousiast maakt voor duurzaamheid.

Dit jaar waren vijf initiatieven genomineerd: Duurzaamheidscentrum Deventer, Harry Olthofs updates over zijn energieneutrale huurwoning, Energievoorziening van de toekomst Notter-Zuna, WE-Energygame Hellendoorn en zwerfafvalproject Heeten Schoon.

De WE-Energygame kwam als winnaar uit de bus. Naast een beeldje van de groene kabouter ontvingen ze een bedrag van 250 euro om het goede werk voort te zetten.

Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn is erg blij met deze prijs en het bijbehorende geldbedrag. En dat één van de deelnemers Harry Olthof ook was genomineerd en derde is geworden.

In het afgelopen halfjaar heeft de werkgroep Energie het door de Hanzehogeschool Groningen ontwikkelde We Energy Game aangepast naar een versie voor de gemeente Hellendoorn. Er werd van alles omgezet en vertaald zoals het stroomverbruik, het aantal huishoudens en het gft-afval. Dit alles in overleg met de Hanzehogeschool.

Inmiddels is het spel in de gemeente al een aantal keren gespeeld met begeleiding van het platform, met leerlingen van Reggesteyn. De spelers worden zich bewust van de energie opgave, de complexiteit daarvan in de eigen gemeente, de dilemma's die de zes verschillende rollen (mens, planeet, productie, winst, balans en regelgeving) daarbij ondervinden en dat samenwerking onmisbaar is voor het slagen van de energietransitie.

Met behulp van de gemeente Hellendoorn en Haarle Energie Neutraal zijn er inmiddels zes bordspellen aangeschaft en aangepast en zijn er negen mensen van het Platform beschikbaar als begeleider. Het spel kan gespeeld worden vanaf 6 personen tot en met 80 personen. Het is beschikbaar voor plaatselijke belangen, verenigingen, clubs, stichtingen, scholen.

Belangstelling? Aanmelden kan via www.duurzaamhellendoorn.nl/we-energy-game

Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn is samengesteld uit vertegenwoordigers van organisaties op het brede terrein van duurzaamheid en mensen op persoonlijke titel. Zij is het officiële, onafhankelijke adviesorgaan van de gemeente op het terrein van duurzaamheid en adviseert gevraagd en ongevraagd.
Als tweede taak heeft het platform om inwoners te informeren, enthousiasmeren, stimuleren, verbinden voor het bereiken van een duurzame samenleving.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden