Seniorenmiddag Daarlerveen
Seniorenmiddag Daarlerveen (Foto: Roelof Hekman)

Senioren ontmoeten elkaar in Daarlerveen

Daarlerveen - Er waren woensdagmiddag 13 november 120 senioren in De Kruiskerk en zongen bij aanvang van deze ontmoetingsmiddag het eerste zondagsschoollied ‘Daar ruist langs de wolken’ van Eduard Gerdes.

De aanwezigen gingen even terug in de tijd. Eduard Gerdes stierf op 12 december 1898 en werd op het toen nog nieuwe kerkhof aan de Loolaan in Doetinchem begraven. Een gedenksteen op zijn graf werd betaald doordat alle zondagsschoolkinderen in Nederland een cent meebrachten voor de man die zoveel voor hun betekend had.

Daarna ging men terug in de tijd met ‘Dorus’. Samen genieten van een gezellige muzikale en creatieve middag. 2x30 minuten met o.a. ‘de krokus en de hyacint’, ‘poesje mauw’ ‘witte muizen’, bij de marine’, ‘het borstellied’ werden creatief en interactief uitgevoerd.

Beide kerken “De Schoof” en “De Kruiskerk” Daarlerveen – in samenwerking met ‘Welzijn Ouderen Daarlerveen’ – startten in november 2013 met deze middagen. Deze succesvolle middagen zijn niet alleen voor senioren uit Daarlerveen, maar men mag ook ‘ouderen’ van de dagopvang ontmoeten. Ook de pauze is een tijd van ontmoeten en bijpraten onder het genot van koffie, thee met iets lekkers erbij! Men sloot de middag af met het lied ‘Kroon Hem met gouden kroon’ en gebed.

Het Missionaire Werk van de PKN heeft voor koeken gezorgd en SORD uit Daarlerveen sponsorde met een gift.

Meer informatie over de seniorenmiddagen en sponsoring bij Roelof Hekman, 0546-643151.

Meer berichten