CSG Reggesteyn neemt deel aan NK debatteren

Nijverdal - Op vrijdag 15 november neemt een team van CSG Reggesteyn vestiging Noetselerbergweg deel aan het NK Debatteren voor Scholieren in Gorinchem. Tijdens deze debatwedstrijd wordt gedebatteerd over thema's als stemrecht, religieuze feestdagen en gender van wereldleiders. Reggesteyn stuurt een mooi team met 4 debaters uit klas 4 tot en met 6 Vwo naar het toernooi: Colin Wesselink, Liam Hilberink, Niek Juurlink en Niels Hengstman.

Ruim 110 Nederlandse middelbare scholen nemen dit jaar deel aan de 22e editie van het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor Scholieren (havo/vwo). Reggesteyn doet mee met de eerste voorronde van het NK. De top 10 van deze voorronde kwalificeert zich voor de finale op zaterdag 18 januari 2020 op de Radboud Universiteit in Nijmegen. De school die de finale wint, mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen. Ook worden er prijzen uitgedeeld voor beste individuele spreker en beste nieuwkomer op het toernooi.

De stellingen die centraal staan tijdens de voorrondes zijn: ouders moeten bij de Tweede Kamerverkiezingen een extra stem krijgen voor hun minderjarige kinderen.

Nationale feestdagen mogen geen religieuze grondslag meer hebben.

Wereldwijd moet na elke verkiezing de regeringsleider een ander geslacht hebben dan de voorganger.

Over het kampioenschap

Het NK Debatteren voor Scholieren wordt al sinds 1998 georganiseerd door de Stichting Nederlands Debat Instituut, een organisatie die debatactiviteiten voor scholen ontwikkelt die ervoor zorgen dat leerlingen overtuigender durven spreken, zorgvuldiger leren luisteren en altijd nieuwsgierig blijven naar de ideeën van anderen. Naast landelijke kampioenschappen verzorgt de stichting debattrainingen in de klas, geeft zij nascholing aan docenten en ontwikkelt zij lesmateriaal.

Meer berichten