Hellendoorn Bevrijd zoekt vrijwilligers

Hellendoorn - Dorp Hellendoorn staat van 1 tot en met 5 mei in het teken van 75 jaar bevrijding.

Om die reden wordt in het dorp Hellendoorn alles uit de kast getrokken om volgend jaar op indrukwekkende, onvergetelijke wijze aandacht te besteden aan dit historische feit.

In het weekend van 2 en 3 mei zijn er vele activiteiten in het dorp. Het gehele centrum zal een uitstraling hebben van de jaren '40. Men gaat er een bevrijdingsfeest van maken met veel muziek, zang en dans, militair re-enactment en living historie in de sfeer van 1945. Op de Hofmans Weide is een militair kampement met op de zaterdagmiddag een pubquiz met aansluitend een Liberty party.

De organisatie van Hellendoorn Bevrijd! bestaat uit Oranje Vereniging, Stichting Old Heldern en Folkloristische dansgroep Hellendoorn/ Nijverdal en werkt samen met Jeugdtheaterschool Xapp, Marèl Olthof, diverse koren, toneelverenigingen, muziekverenigingen en leden van Keep Them Rolling.

Om er echt een geslaagd evenement van te maken heeft men de hulp van veel vrijwilligers, kartrekkers en figuranten hard nodig. Daarom wordt er een speciale informatieavond gehouden op woensdag 27 november om 19.00 uur in Noabers.

Meer berichten