Foto:

Wilhelmina bij informatieavond over 75 jaar Vrijheid

NIJVERDAL – Het was volle bak afgelopen woensdagavond in het gloednieuwe Memory Museum. Bijna 65 belangstellenden woonden de informatieavond over de viering van 75 jaar vrijheid in de gemeente Hellendoorn bij. Ook Hare Majesteit Koningin Wilhelmina was deze avond aanwezig. Zij nam een cheque ter waarde van maar liefst 10.000 euro in ontvangst van de Rabobank.

Rabobank Noord en West Twente stort ieder jaar een deel van de winst in het Rabofonds Noord en West Twente. Hiermee steunen ze financieel een aantal maatschappelijke projecten. In 2020 gaat er dus een mooi bedrag naar de viering van 75 jaar Vrijheid in de gemeente Hellendoorn. Daarnaast heeft het kernteam al vele andere sponsoren uit onze gemeente bereid gevonden om een bijdrage te storten.

Ook deze avond bleek maar weer dat vele inwoners al volop aan de slag zijn gegaan met het opzetten van activiteiten in het kader van 75 jaar Vrijheid. De meeste activiteiten vinden plaats in de periode dat de gemeente officieel is bevrijd (22 maart t/m 5 mei 2020). Vol enthousiasme werden de ideeën woensdagavond uitgewisseld. De energie was duidelijk voelbaar in de mooie ruimte van het nieuwe museum in Nijverdal. Alle activiteiten en nieuwsberichten rondom dit thema worden de komende maanden verzameld op de website: www.75jaarvrijheidhellendoorn.nl

Bent u ook bezig met het opzetten van een activiteit rondom dit thema? Meld u dan bij het kernteam via: 75jaarvrijheid@gmail.com. Of kijk op de website: www.75jaarvrijheidhellendoorn.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden