Foto:

Basisschool De Rietslenke in de ban van Maakcultuur

NIjverdal - Basisschool De Rietslenke in Nijverdal staat de komende weken in het thema van 'maken'.

Onderzoek in Nederland, Duitsland en Denemarken heeft uitgewezen dat jongeren op vroege leeftijd een positieve ervaring moeten hebben met technologie, willen zij hier interesse voor ontwikkelen en later kiezen voor een technologische opleiding. Daarvoor moeten zij uitgedaagd worden om dingen die ze niet kennen uit te proberen en te 'spelen' met technologie. Hiervoor is het project 'Maakcultuur' ontwikkelt voor groep 5 tot en met 8 van basisonderwijs en onderbouw van VMBO.

Tijdens dit drie weken durende project hebben alle aspecten van de Maakcultuur een plek: leerlingen leren oplossingsgericht werken, worden vertrouwd met nieuwe technologieën en durven uitdagingen aan te gaan. Het project is discipline overstijgend en verbindt Creatief denken met Digitale media en Maakcultuur. En op school wordt een Maakplaats ingericht met de benodigde apparatuur.

Op woensdag 13 november om 09:00 uur vindt er een presentatie plaats over het project Maakcultuur in de Rietslenke. Wethouder Anja van den Dolder (cultuur en onderwijs) en ambtenaar Carla Motshagen ontvangen tijdens deze presentatie het eerste resultaat vanuit de Maakplaats van de leerlingen.

Basisschool De Rietslenke is de eerste pilotschool die aan de slag gaat met dit project. Hierna volgt midden november Reggesteyn vmbo-vestiging Willem de Clercqstraat in Nijverdal. Het project Maakcultuur is een initiatief van Techniekpact Twente en Proeftuin Maakplaatsen-Generators.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden