Gerard op de site van Alpe D'Huzes.
Gerard op de site van Alpe D'Huzes. (Foto: )

Gerard gaat lopen naar de Alpe D'Huez voor het KWF

Gerard Althoff is een enthousiast wandelaar en na zijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella in 2014, is hij nu toe aan een volgende grote tocht. Hij kwam op het idee naar de Alpe D'Huez te lopen, om geld in te zamelen voor het KWF. Hij vertrekt in april en moet dan op tijd zijn om mee te doen met Alpe D'Huzes.

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - "Ik loop het hele jaar door en ben lid van de wandelvereniging Haarle," vertelt Gerard, als we bij hem thuis aan de koffie zitten. Hij oogt vitaal en klaar om het volgende wandelavontuur tegemoet te treden. "De afgelopen jaren heb ik veel mensen zien sterven aan kanker. Ook onze buurvrouw, waar we al veertig jaar naast woonden. Dat heeft me aangegrepen en dat bracht me op het idee geld in te zamelen voor het KWF. Elk jaar fietsen heel veel mensen de Alpe D'Huez en ik bedacht dat het mooi was om dat te wandelen en er naar toe te wandelen. Ik ben nu 75 jaar, het KWF bestaat 75 jaar, het moest gewoon zo zijn."

Wij lopen voor kanker

Volgend jaar, op 4 april, is de kick off, het begin van de lange wandeling. "Ja, we zullen wel een week of zeven nodig hebben om er te komen. Ik zeg bewust 'we', want ik hoop dat er mensen met mij mee gaan lopen. Een stuk, of helemaal. We starten dan bij Anytime Fitness, een van mijn sponsors, lopen met familie en vrienden door Nijverdal tot bijvoorbeeld camping Noetsele. Daar zwaaien zij ons uit en lopen wij verder via pelgrimswegen tot Vézelay."

Sponsoring

Deze tocht maken en deelnemen aan de Alpe D'Huez vraagt wel een flinke investering. "De tocht kost al snel zo'n 3000 euro," zegt Gerard. "Je hebt goede schoenen en andere kleding nodig, onderdak, eten en drinken. En ik heb mij aangemeld als sponsor bij het KWF, wat betekent dat ik nog eens minimaal 2500 euro bij elkaar moet krijgen." Hij laat mij zijn pagina op de KWF-website zien, waarop een sponsorgeld teller staat. "Mensen kunnen doneren en hier zie ik hoever ik ben," legt hij uit. De komende maanden zal de teller nog fors stijgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden