Die Regghe Sangers met Fenny Hammers (links) en Ria Bijsterbosch op accordeon. De dames zijn een welkome aanvulling. (Foto: Minie Kiviets)
Die Regghe Sangers met Fenny Hammers (links) en Ria Bijsterbosch op accordeon. De dames zijn een welkome aanvulling. (Foto: Minie Kiviets) (Foto: Minie Kiviets)

Die Regghe Sangers heeft nieuwe stijl

Die Regghe Sangers is wereldberoemd. In de gemeente Hellendoorn én Ibbenburen. Regelmatig verzorgen ze in Nijverdal het Shanty festival en luisteren menig evenement op. Het concert in Ibbenburen is een vast jaarlijks uitstapje. Elk najaar houden ze een concert in Hellendoorn, omdat daar veel van hun zangers vandaan komen.

Door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal/Hellendoorn - "Dat concert is 's middags," vertelt Gerrit Nekkers en hij kijkt Johan Nijveld met twinkelende ogen aan. De mannen grinniken. "We houden wel van wat onderlinge plagerijtjes, maar daar zullen we niet te veel over uitweiden."

Een matinee voorstelling dus. "Ja, we zitten dan in de zaal van Twents Ribhouse Noabers. Het is de bedoeling dat het een gezellig, los concert wordt. Tijdens het optreden is de tap gewoon los, dus iedereen kan rustig wat te drinken halen. Het optreden wordt ook speelser. Bij 'Drunken Sailor' loopt er bijvoorbeeld een 'dronken' matroos door de zaal. We blijven niet stijf staan, maar bewegen wat meer."

"Met de komst van de nieuwe artistiek leider, Gerard Braamhaar, is er wel wat veranderd," zegt Johan. "Niet verkeerd, hoor, maar wel even wennen. We hebben na 20 jaar afscheid genomen van onze dirigent Leo Kleinjan. Na zoveel jaar heb je toch wel wat vastgeroeste patronen."

Dames in het team

"We hebben nu twee dames binnen de gelederen," gaat hij verder. "Accordeonistes. Die gaan het heel goed doen, daar zijn we echt blij mee. Ik hoef niet meer bij alle optredens te zijn, dat geeft wel wat rust."

"We zitten nog wel dringend verlegen om wat zangers," zegt Gerard. "Met name tenoren. We hebben een paar goede, maar met het voortschrijden van de leeftijd, halen ze die toon niet altijd meer. Dat is toch wel erg jammer. Maar een beetje verjonging zou geen kwaad kunnen."

"De jongeren vinden ons vaak een stelletje ouwelui," vult Johan aan. "Daar willen ze niet bij horen. Maar juist met de vernieuwing die we nu doormaken zouden ze er prima bij passen."

Die Regghe Sangers 2.0

Deze Regghe Sangers 2.0 zijn toch zeker de moeite waard zondag 10 november te gaan bekijken en beluisteren. Vanaf 14.30 uur is de zaal bij Twents Ribhouse Noabers open en om 15.00 begint het concert. Kaarten zijn aan de zaal te koop voor 7,50 euro, maar koop je ze nu al bij een van de leden of Primera in Hellendoorn of Nijverdal, betaal je een euro minder. Tijdens het concert kun je gelijk uitproberen of zingen wat voor je is, want van verschillende nummers verschijnen de teksten op een groot scherm.

Meer berichten