Foto:

Volle zaal tijdens jubilerende Bijbelquiz

Daarlerveen - In een volle kerkzaal van De Schoof in Daarlerveen was donderdag 31 oktober voor de tiende keer de grote Bijbelquiz.

Het was een feestelijk ontvangst met muziek en cup-cakes met het logo van De Schoof. De meeste deelnemers vormden met z'n drieën een team. 'Huis van Gebed-Daarlerveen' deed bijvoorbeeld mee, de Bijbelkring 'De Schoof', een team 'Geloven Op Maandag' uit 'De Schoof', liefst twee teams van de kerkelijke vrouwenvereniging 'Servio', team 'Noordwijk' uit Vroomshoop, Israël Platform Hellendoorn-Nijverdal, maar er waren ook families die een team vormden en een enthousiast jongerenteam was present.

Teams en individuele spelers uit Daarlerveen en omgeving vulden de kerkzaal en beleefden een prachtige avond.

Voor het spel begon, was er een opwarmertje met het lied 'Ik wens jou…' van Trinity. Er werden enkele kerkelijke liederen gezongen en een Bijbellezing: Johannes 20: 19-31. De beamer ging aan en kwamen de quizformulieren op tafel. Een deel van de meerkeuzevragen worden aangekondigd met filmpjes. Kinderen uit Cairo zingen een liedje over Mozes, een gedicht van Toon Hermans en een filmpje over de 'balk en de splinter' waren tevens een kleine adempauze. De vragen zijn afgeleid van de filmpjes of een illustratie. Gelukkig waren er ook makkelijke vragen en de populariteit van de quiz in Daarlerveen groeit.

Tot slot was er een spannende finale. Natuurlijk was er een leuke prijs voor de individuele winnaar Ruth Schipper en het winnende team 'INKT' (interkerkelijk koffieochtend team). Volgend jaar is de elfde editie op donderdag 29 oktober, de donderdag na de Nationale Bijbelzondag. Aan het eind van de avond zingt men nog een lied naar aanleiding van het thema 'Ik wens jou..' en praten nog wat na.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden