Een deel van het kunstwerk van Marieke Plomp, een kleurrijk geheel dat zeker de nodige blikken zal trekken tijdens de expositie.
Een deel van het kunstwerk van Marieke Plomp, een kleurrijk geheel dat zeker de nodige blikken zal trekken tijdens de expositie. (Foto: Marieke Plomp)

Eigen Oogst weer te zien in De Smidse

Nijverdal - De Smidse aan het Hoge Dijkje 4a in Nijverdal biedt ook dit jaar plaats aan alweer de 17e editie van Eigen Oogst. Ruim 200 amateur beeldende kunstenaars hebben hun werk ingebracht. Deze deelnemende kunstenaars wonen in de gemeente Hellendoorn of hebben er les op het gebied van beeldende kunst. De kunstwerken zijn vanaf vandaag (zaterdag 2 november) tot en met zondag 24 november dagelijks van 13 tot 17 uur te bewonderen.

Expositie met muziek
Op de zondagmiddagen wordt er ter verhoging van de sfeer muziek gemaakt. Op zondag 3 november door 'De Pop Rock Factory'. De zondag erna is Bert Jansen te horen met seventies/eighties music en dialect. Zondag 17 november treedt Annet Nikamp op met Easy Listening en Celtic Mist sluit op zondag 24 november af met Ierse Folkmusic.

Grote diversiteit
Met behulp van een aantal studenten op maatschappelijke stage van CSG Reggesteyn en vrijwilligers zijn de expositiematerialen uit de kelder van De Smidse gehaald. Er is nu een schitterende tentoonstelling ingericht. De inbreng is weer zeer divers. De leeftijd van de deelnemers varieert van jong tot oud. Er zijn schilderijen, modern en traditioneel, tekeningen, iconen, quilts, wol, naaldkunst, foto's, keramiek, glasfusing en digitaal uitgewerkte kunst.

Samenwerking
Er worden net als voorgaande jaren circa 3000 bezoekers verwacht. Leerlingen van CSG Reggesteyn bezoeken in klassenverband de expositie, maar er zijn ook diverse groepjes die afspreken gezamenlijk naar de Smidse te komen. Bijzonder is de samenwerking in het kader van Breinreis met ZINiN in de vorm van de vertoning van kunstfilms in het theater, in combinatie met een workshop schilderen. Zie hiervoor www.zinin.com. De deelnemende kunstenaars van Eigen Oost 2019 kunnen hier met korting naar toe.

Feestelijke opening
Op vrijdagavond 1 november om 19.30 uur heeft de cultuurburgemeester van de gemeente Hellendoorn, Jaap Harmsen, in het bijzijn van de deelnemende kunstenaars en andere genodigden, de tentoonstelling Eigen Oogst 2019 feestelijk geopend. Tot en met 24 november kan iedereen dagelijks deze expositie gratis (denk aan een vrije gift) bezoeken.
Ook dit jaar is de expositie weer mogelijk gemaakt door bijdragen van de sponsors en de vrije gift van de bezoekers. Neem vooral ook een kijkje op de website.

eigenoogst.nl

Meer berichten