Als telefoonvrijwilliger bij de Luisterlijn biedt je een luisterend oor voor iedereen die daar behoefte aan heeft.
Als telefoonvrijwilliger bij de Luisterlijn biedt je een luisterend oor voor iedereen die daar behoefte aan heeft. (Foto: )

Telefoonvrijwilliger voor de Luisterlijn

Nijverdal - Heb jij ruimte in je hoofd, hart en in je agenda? Meld je dan aan als Luisterlijn-vrijwilliger! De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek, van mens tot mens. Als vrijwilliger luister je met aandacht en denk je mee. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet. Dat kan per telefoon, chat of e-mail. De werktijden kun je zelf indelen (gemiddeld vier diensten per maand, waaronder een nachtdienst). Deze kunnen eventueel vanuit huis worden gedaan.
Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Je biedt geen oplossingen of antwoorden, maar door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen in hoe hij of zij weer verder kan. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt.

Meer weten? Kijk op www.hellendoorndoet.nl, vacaturenummer 45700. HellendoornDoet! is onderdeel van Stichting De Welle.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden