Lokaal Hellendoorn maakt zich sterk voor een gezond gemeentelijk huishoudboekje, met de lasten eerlijk over iedereen verdeeld.
Lokaal Hellendoorn maakt zich sterk voor een gezond gemeentelijk huishoudboekje, met de lasten eerlijk over iedereen verdeeld. (Foto: )

Voor een gezond huishoudboekje zijn echt andere keuzes nodig

Nijverdal/Hellendoorn - Oppositiepartij Lokaal Hellendoorn is duidelijk: "Het is teleurstellend dat burgemeester en wethouders niets hebben gedaan met de resultaten van de gehouden publieksenquête. Ook de onderbouwde, alternatieve voorstellen van ons en overige oppositiepartijen zijn aan de kant geschoven."

Lokaal Hellendoorn wil voorkomen dat er op 5 november een begroting wordt vastgesteld waarbij inwoners, ondernemers en organisaties onevenredig worden getroffen door het extreem verhogen van de belastingen. Daarom wordt volgende week namens de partij huis-aan-huis een nieuwsbrief verspreidt, waarin zij vragen mee te denken hoe het tij te keren.

In gesprek
Ze nodigen alle inwoners van de gemeente uit hierover met hen in gesprek te gaan op woensdag 23 oktober om 19.30 uur in De Gezelligeit, Bibenstraat 40 te Hellendoorn.

Resultaten publieksenquête
De resultaten van de gehouden publieksenquête onder inwoners, ondernemers en organisaties zijn duidelijk. Bijna 75% is NIET bereid een verhoging op de gemeentelijke belastingen te accepteren, om de financiële problemen van de gemeente op te lossen. Desondanks blijft het college vasthouden aan de 25% OZB (onroerendezaakbelasting) verhoging. Lokaal Hellendoorn is én blijft van mening dat een OZB verhoging van 25% onverantwoord is. "Meerpersoonshuishoudens in onze gemeente hebben al de hoogste woonlasten van alle gemeenten in de provincie Overijssel. Daarbij moeten onze inwoners, organisaties en bedrijven op deze manier onnodig bloeden voor tekorten die ontstaan zijn in het gemeentehuis en door het rijk," aldus Thea ten Have, fractievoorzitter Lokaal Hellendoorn.

Andere keuzes
Volgens de partij dient de gemeente andere keuzes te maken. Zo kan bijvoorbeeld meer bezuinigd worden door het aantal ambtenaren en wethouders te verminderen, samenwerking in de Regio Twente en luxe zaken als cultuur en theater. Het resultaat van de publieksenquête bevestigd deze zienswijze.

Meer berichten