Guido Weijers vertelt de hele school over geluk. Een mooie aftrap van de activiteiten in dit jubileumjaar. (Foto: Marco B. Timmer)
Guido Weijers vertelt de hele school over geluk. Een mooie aftrap van de activiteiten in dit jubileumjaar. (Foto: Marco B. Timmer) (Foto: Marco B. Timmer)

CSG Reggesteyn viert 25 jarig jubileum uitgebreid

door Reggesteyn

Nijverdal/Rijssen - Dit schooljaar (2019/2020) bestaat CSG Reggesteyn 25 jaar. Vier scholen uit Rijssen en Nijverdal zijn in 1994 samengegaan in één brede, open christelijke scholengemeenschap CSG Reggesteyn. De naam Reggesteyn geeft de verbinding tussen Rijssen en Nijverdal aan.

Die verbinding heeft niet alleen betrekking op de naam, Reggesteyn is ook een school in verbinding met de samenleving. Ter ere van het 25-jarig jubileum zijn er het hele jaar voor alle doelgroepen diverse activiteiten. De school heeft in de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt, wat ze niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. "Het is goed te weten waar we vandaan komen en welke geschiedenis aan ons bestaan ten grondslag ligt," vertelt Aart van 't Veld, voorzitter van het college van bestuur van Reggesteyn. "De kracht van CSG Reggesteyn is dat de school een breed onderwijspakket aanbiedt. De vestigingen in Rijssen en Nijverdal zijn niet gelijk, maar juist wel gelijkwaardig. En Reggesteyn als geheel maakt het mogelijk dat alle leerlingen dicht bij huis onderwijs kunnen krijgen: van Praktijkonderwijs tot en met Gymnasium."

Jubileum
Op dinsdag 8 oktober was de aftrap van dit bijzondere jubileumjaar voor de medewerkers van Reggesteyn. In de aula van de vestiging in Rijssen gaf Guido Weijers een masterclass Geluk. Want hoeveel geluk heb je, als je samen dit prachtige jubileumjaar mag vieren? Het hele jaar vinden er nog activiteiten plaats. Er zijn verschillende lezingen en voor leerlingen is er in het voorjaar van 2020 een groots feest.

Bijzonder is dat juist dit jaar de plannen worden gemaakt voor de nieuwe huisvesting. "De gemeente Hellendoorn heeft ingestemd met het bouwen van een nieuwe, toekomstbestendige en energiezuinige school in Nijverdal en dat is een prachtig perspectief voor Reggesteyn. Maar ook voor alle inwoners van Hellendoorn. Zo kunnen we nog beter vorm geven aan de verbinding tussen onderwijs en samenleving."

Meer berichten