Het eerste deel van de groepsfoto van al het personeel van de Oale Bleeke in 1961.
Het eerste deel van de groepsfoto van al het personeel van de Oale Bleeke in 1961. (Foto: )

Personeel Oale Bleeke op foto (1)

Hellendoorn/Nijverdal - In 1961 bestond de Oale Bleeke (N.S.B.) 100 jaar. Naast de festiviteiten moest er natuurlijk ook een groepsfoto van het personeel worden gemaakt. Het personeel kwam niet alleen uit Nijverdal, maar ook uit de omliggende plaatsen, zoals Rijssen.
Deze foto verscheen in de jubileum uitgave t.g.v. van het 100 jarig bestaan. De foto is te groot om in 1 keer te scannen. Daarom hier de linkerhelft van de foto. Volgende week komt de rechterhelft. Reageren kan via info@hkhn.nl of schriftelijk aan HKHN, p/a Beethovenlaan 35, 7442 HC Nijverdal.

Op maandag 21 oktober geeft Frits Ligtenberg, oud directeur van de Oale Bleeke, een lezing over de Nederlandse Stoomblekerij. Aanvang 20.00 uur in de Hellendoornzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Van de foto van 24 september (schaatsers op het Gagelmansven) hebben ze nu de volgende namen: 1-Gerrit Ligtenberg, 2-onbekend, 3-Jan Kalvenhaar(?), 4-Adriaan van de Klis, 5-Mannes Ligtenberg, 6-Calkhoven, 7-Nieuwenhuis, 8-Hans Galgenbeld.

Meer berichten