Reizen naar de maan spreekt nog altijd zeer tot de verbeelding.
Reizen naar de maan spreekt nog altijd zeer tot de verbeelding. (Foto: )

Terug in de tijd met 'Apollo 11'

Nijverdal - Het wordt dinsdag 15 oktober een spectaculaire avond tijdens de Filmhuisavond bij ZINema met de film 'Apollo 11'. Een spectaculaire kijkervaring rond een van de meest monumentale historische gebeurtenissen van de vorige eeuw, toen de eerste bemande raket naar de maan vloog.
De Apollo-bemanning bestond uit Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Het doel was op de maan te landen en daar een wandeling te maken. Aldrin en Armstrong daalden in de maanlander Eagle af naar het maanoppervlak, terwijl Collins achterbleef in het ruimtevaartuig Columbia dat rond de maan cirkelde.
Nu, 50 jaar na deze historische gebeurtenis, komt regisseur Todd Douglas Miller (Dinosaur 13) met een documentaire waarbij hij gebruik maakte van recent ontdekt nog niet eerder vertoond 70 mm beeldmateriaal en meer dan 11.000 uur aan geluidsopnamen. Astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins verschijnen soms zo haarscherp in beeld, dat je bijna gaat vermoeden dat je naar een speelfilm kijkt. Reserveer je kaarten via www.zinin.com.

Meer berichten