Vluchtelingen die naar Nederland komen, laten alles achter en zijn afhankelijk van de goederen die zij van andere mensen krijgen.
Vluchtelingen die naar Nederland komen, laten alles achter en zijn afhankelijk van de goederen die zij van andere mensen krijgen. (Foto: )

Organisatietalent voor HellendoornDoet!

Nijverdal - Service, bestek, tafels, stoelen, banken, kasten, lampen… We hebben het allemaal in huis. Maar wie uit zijn land vlucht, laat alles achter en bezit niets meer. Dit geldt voor alle vluchtelingen. Ook voor degenen die in onze gemeente komen wonen.

Als statushouders krijgen zij weliswaar een huis toegewezen, maar voor de inrichting van hun nieuwe thuis zijn zij afhankelijk van anderen. Hiervoor kunnen zij een beroep doen op het Vluchtelingenwerk van De Welle. Vluchtelingenwerk ontvangt regelmatig tweedehands goederen die inwoners in de gemeente Hellendoorn hiervoor beschikbaar stellen. Deze worden opgeslagen in een verzameldepot.

Om dit depot op orde te krijgen en te houden, maar ook om kritisch te kijken of de aangeboden goederen daadwerkelijk bruikbaar zijn, zoekt Vluchtelingenwerk enkele organisatietalenten. Wil jij je ervoor inzetten dat nieuwkomers in onze gemeente zich hier snel thuis voelen? En ben je circa 4 uur per week beschikbaar? Meld je dan aan als vrijwilliger voor het depot van Vluchtelingenwerk. Kijk voor meer informatie over deze vrijwilligersvacature (nr. 45820) op www.hellendoorndoet.nl. HellendoornDoet! is onderdeel van Stichting De Welle.

Meer berichten