Opperheks Odelia is natuurlijk weer van de partij.
Opperheks Odelia is natuurlijk weer van de partij. (Foto: )

Lekker griezelen met de heksen en spoken

door Annemieke van Ipenburg

Heksendoorn - Het leukste familie-uitje in oktober is er weer, met nieuwe shows, spookhuizen, De Heksenschool en Screams avonden. Sinds afgelopen zaterdag is Avonturenpark Hellendoorn weer omgetoverd tot Heksendoorn, hét Halloween evenement voor jong en oud.

Het park is prachtig versierd en terwijl ik rondloop, tel ik de pompoenen. Het moeten er meer dan 1700 zijn, maar ik ben al snel de tel kwijt. Dus richt ik mijn aandacht op de tal van extra activiteiten die er zijn. Kinderen die een officieel hulpje van Odelia willen worden, kunnen dit jaar een heus heksendiploma bemachtigen op De Heksenschool. Tal van avontuurlijke opdrachten staan hen te wachten, waarbij ze allerlei obstakels moeten overwinnen.

Odelia zwaait in oktober traditiegetrouw de scepter in Avonturenpark Hellendoorn. Aan de poort verwelkomt ze samen met haar vrolijke heksenvrienden alle gasten. Bovendien komt ze een paar keer per dag op bezoek in Dreumesland.

Shows
De magische goocheltrucs en gave effecten in de energieke Magical Discovery Show verbluffen me compleet. Om even bij te komen bezoek ik de nieuwe muzikale show van Kareltje en Jasmijn, waarin heks Odelia een glansrol heeft. Ik heb dit jaar voor het eerst een seizoenskaart en heb nog niet veel shows gezien, maar ik vind hem leuk.

Spookhuizen
En dan is het weer tijd voor een beetje spanning. Voorzichtig waag ik mij in het Horror Hotel, een van de drie spookhuizen, waar je je waant in een doodeng hotel. In het Death Lab wachten gemuteerde patiënten op je en in House of Witches stikt het van de boosaardige bewoners. De spookhuizen hebben hun eigen entreekaartje. Per spookhuis betaal je 4 euro (te koop in het park), maar je kunt online ook een combiticket voor alle drie spookhuizen kopen voor 10 euro. Het Horror Hotel kun je elke dag bezoeken, Death Lab en House of Witches zijn alleen voor de echte durfals tijdens de Heksendoornavonden open.

Heksendoornavonden
Onze kinderen verheugen zich al helemaal op de Heksendoornavonden, zaterdag 19 en 26 oktober. Iedereen kan dan tot 19.00 uur in het park blijven. Tussen 17.00 en 19.00 uur lopen er griezels rond, waardoor het iets spannender wordt. Wordt de spanning voor de kinderen toch iets te veel, dan kan Odelia's Toverstafje ingezet worden. Met dit toverstafje houden kinderen de griezels op afstand en bepalen zij zelf hoe spannend het wordt. De avond wordt spectaculair afgesloten met een vuurwerkshow.

Screams!
Terwijl angsthazen en kinderen rond 19.15 uur het park verlaten, komen 150 engerds tot leven. Screams is on! Een compleet andere categorie van griezelen. Toen ik jonger was (in de tijd van 'A nightmare on Elmstreet') kon ik maar geen genoeg krijgen van horrorfilms. Nu ben ik blij dat onze kinderen niet oud genoeg zijn voor Screams... De echte engerds lopen los in de speciale Scare Zones, zoals The Ring, Zombie Escape, Bloody Underground en het nieuwe Pirates Bay. In het oude landhuis is een indrukwekkende horrorshow en natuurlijk kun je de drie spookhuizen (tegen betaling) bezoeken. Een DJ zorgt ondertussen voor bijpassende muziek. Tijdens Screams beleef je op 19 en 26 oktober angstaanjagende uren tot 22.00 uur. Het Avonturenpark hanteert een adviesleeftijd van 12+ voor Screams.

De Heksendoornavonden en Screams zijn te bezoeken met een dagticket (toegang van 10.00 uur tot 22.00 uur). Abonnementhouders hebben gratis entree.

www.heksendoorn.nl

Meer berichten