Gezellige onderonsjes tijdens de lunch horen er helemaal bij. Iedereen beslist natuurlijk zelf of hij erbij is of niet.
Gezellige onderonsjes tijdens de lunch horen er helemaal bij. Iedereen beslist natuurlijk zelf of hij erbij is of niet. (Foto: A. van Ipenburg)

Open Kantoor met kennisproeverij

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Als een van de eerste ondernemers in Het Kantoor, heb ik alles van dichtbij meegemaakt. De opstart, beginnen met zeven ondernemers en binnen een maand met z'n vijftienen zijn, een grote interne verbouwing, een aantal wisselingen en nu een redelijke status quo.

Tweeëneenhalf jaar na de opening stellen de ondernemers in Het Kantoor zich graag (nog) eens aan iedereen voor. Niet door middel van een groot stuk in de krant (hoewel dat ook helpt), maar persoonlijk, tijdens een open huis. Of eigenlijk Open Kantoor. Vrijdag 11 oktober staan van 15.30 tot 19.00 uur de voordeur en diverse kantoordeuren van Het Kantoor, aan de Maximastraat 1, open voor iedereen die graag eens binnen een kijkje neemt. Inmiddels werken er zo'n 20 ondernemers vanuit Het Kantoor met zeer diverse expertises. De kennis en ervaring van de ondernemers liggen op het gebied van fiscaliteit, hypotheekadvies, lichamelijk en geestelijk welzijn, autisme, schrijven, fotografie, het bemiddelen van personeel, makelaardij, ict en akoestiek/geluidsreductie.

Ondersteuning
Om alles soepeler te laten verlopen, worden we in Het Kantoor deskundig ondersteund door cliënten van MeerDoen. Deze jong volwassenen met een beperking zorgen ervoor dat onze gasten binnenkomen, voorzien ons van koffie en thee, houden de boel schoon en maken de lekkerste broodjes. Het is zó fijn dat ze langs komen met de koffiepot, als ik vlak voor de deadline van deze krant zit!

Ze verzorgen elke maand ook een lunch of borrel voor alle ondernemers. Voor de gezelligheid, maar ook zodat wij elkaar beter kunnen leren kennen en meer inzicht krijgen in elkaars werkzaamheden.

Open Kantoor
Toen we in 2017 een paar maanden op Het Kantoor aan het werken waren, allemaal ingeburgerd waren, besloten we een open huis met kennisproeverij te houden. Om iedereen te laten zien waar we werken, wat we doen en hoe we elkaar versterken. Want zelfs al werken sommige ondernemers op hetzelfde vakgebied, we zijn geen echte concurrenten van elkaar. En juist omdat wij hier allemaal bij elkaar in één gebouw zitten, kennen we elkaar goed en zijn de lijntjes heel kort.

Nu zijn we, zoals gezegd, twee jaar verder en is er het nodige veranderd. Een goed moment een nieuw Open Kantoor met kennisproeverij te houden. Op vrijdag 11 oktober zijn er tussen 16.00 en 18.00 uur drie workshops, waarin ondernemers laten zien wat zij doen en hoe zij elkaar binnen Het Kantoor gevonden hebben en elkaar versterken.

Workshop Autisme
Na de officiële opening van haar kantoor om 15.15 uur heeft Janita ter Haar volop tijd voor iedereen die meer wil weten over autisme. Nynke Zuurmond-Bennink ondersteunt haar daarbij van 15.30 tot in elk geval 18.00 uur. Zij zal om 16.00 uur de workshop geven. Nynke laat je ervaren wat autisme kan betekenen door je een paar opdrachten te laten doen. En als vrouw met autisme kan zij dat als geen ander. Voor en na de workshop is bij beschikbaar voor vragen.

Organisatieopstelling
Borrelt er iets in je organisatie of team? Zijn er problemen waar jij wakker van ligt? Of ben je toe aan die volgende stap met je organisatie, maar weet je niet precies hoe? Een organisatie opstelling kan uitkomst bieden. Henrike Schotman is naast haar eigen praktijk De Magische Kracht een samenwerking aangegaan met Jacqueline Kollerie, onder de naam Cetacea Works. In de workshop om 16.45 uur geven ze een voorproefje hoe zo'n opstelling werkt.

Hapto en beweging
Lianne en Jetty verzorgen samen een workshop over hapto- en oefentherapie en hoe zij elkaar daarbij kunnen versterken. Hoe 'niet lekker in je vel zitten' kan zorgen voor fysieke klachten. Alles is met elkaar verbonden en als je emotioneel vast zit, kan dat resulteren in fysieke klachten. Lianne richt zich als haptotherapeut op de emotionele kant, Jetty laat in de workshop om 17.30 uur zien hoe ademtherapie kan helpen bij fysieke klachten.

Confetti en MeerDoen
Zij nemen actief deel aan de workshop bij Auticoach Tiro en laten tijdens het Open Kantoor zien welke werkzaamheden zij extra verrichten. Ze maken de heerlijkste hapjes en serveren die uit, zodat niemand te kort komt. Ze zorgen voor een leuke aankleding en verrichten diverse hand- en spandiensten. Begeleiders van Confetti zijn aanwezig om ze waar nodig aan te sturen en allerlei vragen van jullie te beantwoorden.

Ondernemers
Op de website van Het Kantoor staan alle ondernemers wel vermeld, maar toch licht ik er een paar uit. Twee weken geleden stond Auticoach Tiro, Janita, al uitgebreid in deze krant. Zij opent tijdens het Open Kantoor officieel haar nieuwe werkplek. Terwijl ik dit schrijf, is Diane Verhoef druk bezig haar kantoor in te richten. Zij werkt als pedagoog onder de bedrijfsnaam Familiehuis Twente. Ook redelijk nieuw is Hans Haselhorst van Target Technology. Naast zijn kantoor hier heeft hij kantoren met diverse medewerkers in Zwolle en Enschede. Zij detacheren personeel, vooral in de engineering en technology.

Iets langer werkzaam vanuit Het Kantoor is Jetty van der Vijgh, oefentherapeut. Zij zorgt dat mensen op een goede manier (kunnen) blijven bewegen. Naast haar op de tweede verdieping heeft Marianne Breedijk al sinds het begin haar kantoor. Marianne ondersteunt, vanuit haar bedrijf Cabomba, onder andere de LEADER-groep Zuidwest Twente die initiatieven ondersteunt die bijdragen aan de ontwikkeling van ons platteland. Nog tot eind volgend jaar kun je initiatieven indienen en kun je een goed idee bij haar melden.

Wat verder het afgelopen jaar bij ons wat stof deed opwaaien, was de komst van een seksuologe. Marlise Aarts deelt met haar praktijk Lieve Lust een kantoor met Lianne Frericks' praktijk Wegwijs. Bij Marlise kun je terecht met alle mogelijke 'problemen' waar je op seksueel gebied tegenaan loopt. Zij maakt het onderwerp op een prettige manier bespreekbaar. Lianne werkt als haptotherapeut onder andere veel met zwangere stellen, die zich sámen en bewust willen voorbereiden op de uitbreiding van hun gezin.

Te huur
Op dit moment zijn er nog twee kantoren te huur, van respectievelijk ruim 22 en 17 vierkante meter groot, beide op de eerste verdieping. Deze kantoren zijn tijdens het open huis natuurlijk ook te bezichtigen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Columbus Junior via 088 - 2347400.

Meer berichten