Al 40 jaar lopen vele wandelaars de Amortocht van Wandelsportvereniging Haarle.
Al 40 jaar lopen vele wandelaars de Amortocht van Wandelsportvereniging Haarle. (Foto: )

Amor leeft nog, met de 40e Amortocht

Haarle - Er is feest in Haarle op zaterdag 5 en zondag 6 oktober. Een jubileum voor Wandelsport Haarle, want zij organiseren voor de 40e keer de Amortocht.

Vanuit Amor in 't Kuuk'nhok werd in 1979 de eerste gehouden. Bij het feest 's avonds was overdag nog wel tijd over, om een wandeltocht te houden. Een aantal jaren nam de avondvierdaagsecommissie dit op zich. Met een aantal wandelaars, die toen al in Nijmegen liepen, werd een vereniging opgericht. Eerst onder de vlag van de K.P.J., daarna zelfstandig onder Wandelsport Haarle.
Allerlei plaatsen rondom Haarle hebben als startplaats gefungeerd. Nu dus voor de 40e keer vanuit het dorp Haarle. De vereniging telt inmiddels 270 leden, waaronder 3 ereleden die vanaf het begin, dus inmiddels ook 40 jaar (en nog steeds) zeer actief betrokken zijn bij het organiseren van de Amortocht. En het is de enige wandelvereniging in de gemeente Hellendoorn.
Het jubileum wordt zaterdag 5 oktober om 7.45 uur 'geopend' bij café 'de Droadnagel', door een Haarlenaar die voor de 40e keer de Amortocht loopt.

Meer berichten