Het Jongenskoor Dalfsen, dat zijn medewerking verleent aan het jubileumconcert van Vocal Devotion. Een bijzondere combinatie en zeker het bijwonen waard.
Het Jongenskoor Dalfsen, dat zijn medewerking verleent aan het jubileumconcert van Vocal Devotion. Een bijzondere combinatie en zeker het bijwonen waard. (Foto: )

Jubileum concert Vocal Devotion Hellendoorn

door A. van Ipenburg

Hellendoorn - Vocal Devotion is een ensemble met veel tradities, zeker als het om zingen en reizen gaat. Al dertig jaar klinken de 'Lessons and Carols' op de ochtend van Tweede Kerstdag in de kerk 'n Oalen Griezen. Vrijdag 11 oktober geven ze een jubileumconcert, samen met het Jongenskoor Dalfsen.

Dit concert vindt plaats in de Protestantse kerk 'n Oalen Griezen. Vocal Devotion viert hiermee haar 30-jarig bestaan. Het concert heeft als titel 'All creatures lift up your voice and sing'. Vocal Devotion zing onder leiding van Mourik Jan Heupink met Henk Linker op orgel, Jongenskoor Dalfsen onder leiding van Henk Ophoff, met Adriaan Koops op piano. Zij hopen allemaal dat u er bij bent. De toegang is gratis, met een collecte bij de uitgang.

Songs of Praise
Naast het traditionele kerstoptreden, verzorgt Vocal Devotion al 30 jaar, op een zondagmiddag in april of oktober, de 'Songs of Praise'. Daarbij is de Vrije Evangelische Kerk in Nijverdal de plek waar het ensemble samen met een grote schare liefhebbers van Engelse kerkmuziek, geniet van het zingen van die mooie anthems en hymnes uit de historie van het Verenigd Koninkrijk.

Derde traditie
Een derde traditie vindt altijd plaats in een jubileumjaar. In samenwerking met een reisorganisatie kiest het ensemble een paar mooie kathedralen in Engeland uit om daar, gedurende een meerdaagse reis, enkele lunchconcerten te verzorgen. In het verleden werd, samen met eerste dirigent Folgert Zwaving de kathedraal van Canterbury bezocht. Jaren later gaf zijn inspirerende opvolgster, dirigente Joan Jonkman, leiding aan Vocal Devotion tijdens een indrukwekkend optreden in de machtige kathedraal van Winchester.
Dit jaar hebben ze hun jubileum gevierd met een reis naar Coventry, waar ze gezongen hebben in the Trinity Church, onder leiding van dirigent Mourik Jan Heupink.

Kijk voor meer informatie op new.vocaldevotion-hellendoorn.nl/blog.

Meer berichten