Ina Versmissen en Janny Broekhuis komen graag in contact met nieuwe vrijwilligers voor de palliatieve terminale zorg in de gemeente Hellendoorn.
Ina Versmissen en Janny Broekhuis komen graag in contact met nieuwe vrijwilligers voor de palliatieve terminale zorg in de gemeente Hellendoorn. (Foto: )

Zorgvrijwilligers palliatieve terminale zorg gevraagd

Hellendoorn – Dit najaar start bij voldoende aanmelding de introductiecursus voor zorgvrijwilligers van de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). Deze cursus wordt gegeven door Evenmens VPTZ.

De VPTZ-vrijwilligers bieden zorg en ondersteuning thuis, aan mensen in de laatste levensfase en aan hun naasten. Dit doen zij zowel overdag als 's nachts. Palliatieve of terminale zorg is vaak erg zwaar voor de mantelzorger. De zorgvrijwilligers van Evenmens kunnen dan ondersteunen, zodat de mantelzorger weer even op adem kan komen, goed kan slapen of aandacht kan besteden aan zaken waar hij/zij door het zorgen niet aan toekomt. De VPTZ-vrijwilligers verrichten geen huishoudelijke of verpleegkundige taken.

Bent u die (nacht)zorgvrijwilliger die we zoeken? Neem dan contact op met Ina Versmissen of Janny Broekhuis via 0548 – 638830 of iversmissen@evenmens.nl of jbroekhuis@evenmens.nl.

Meer berichten