Foto:

Madelon begon met yoga en vond gezonde balans

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Madelon Boode is altijd zeer actief geweest en deed zoveel dat ze lichamelijk én geestelijk diverse klachten ervoer.

Ze is een actieve sporter met als favoriet hardlopen. Daarnaast heeft ze een gezin, een baan en volgt ze regelmatig een studie of cursus. Kortom, zoals veel mensen tegenwoordig: een druk bestaan. Dat is niet erg, als er maar genoeg ruimte en tijd is voor rust en herstel. "Een jaar of zeven geleden ontdekte ik dat een gezonde balans in mijn leven ontbrak," vertelt ze. "Zowel mentaal als fysiek was ik doorgeschoten in teveel doen, actief bezig zijn. Eigenlijk accepteerde ik geen 'nee' van mijzelf en ging ik maar door. Dat leidde fysiek tot constant terugkerende blessures en kwaaltjes en mentaal tot slechter slapen en een gevoel van onrust. Ik stond altijd aan en de balans was weg."

Uiteindelijk heeft ze het advies van haar moeder opgevolgd en is yoga gaan doen. "Mijn moeder riep dat jaren geleden al, maar het leek me niets. Een paar jaar geleden heb ik het toch maar geprobeerd. En hoewel de kennismaking met yoga enigszins onwennig was voor mijn gevoel, merkte ik direct dat het effect had op mijn lichaam én geest. Wat ik zo nodig had om meer in gezonde balans te komen vond ik in de yogalessen: (bewust)zijn en rust."

Gestopt met yoga
"Toch ben ik een tijdje gestopt met yoga. Ik wilde ervaren hoe dat zou zijn. Het effect was verbazingwekkend. Ik verviel snel in oude patronen en merkte dat ik zonder docent en groep het moeilijk vond om zelf yoga te beoefenen. Ik kreeg weer meer blessures en merkte dat ik weer meer 'in mijn hoofd' zat en vaker slechter sliep. Dus heb ik de yogalessen weer opgepakt."

Yin yoga
Ondertussen is Madelon officieel gediplomeerd YIN yogadocent en zet ze haar kennis en ervaring in bij zowel haar lessen, als in de leefstijlcoaching, bij fysieke en mentale klachten. "Yin yoga is de enige yogavorm die afwijkt van alle andere. Het is een passievere vorm van yoga, waarbij er door zo min mogelijk te doen, juist heel veel gebeurt. Het helpt om jouw gewrichten weer soepel en sterk te maken. En tegelijk zoek je innerlijke rust en ruimte, die in het dagelijks leven moeilijk te vinden zijn. Dit werkt ontspannend, rustgevend en herstellend."

Lessen en coaching
"Naast de lessen en cursussen die ik al geef, start ik in januari met jongeren/tiener yoga. Dat is toch weer een andere tak van sport, maar wel één waar ze veel baat bij kunnen hebben. Voor meer informatie moeten mensen maar eens op mijn site kijken."

In oktober starten de Yin yogalessen op woensdag van 9.00 tot 10.00 en van 10.15 tot 11.15 uur Yang yoga. Daarnaast zijn er 5 Yin yoga vrijdagen van 11.00 tot 12.00 uur op 4 en 11 oktober, 1 en 29 november en 13 december, voor 50 euro. Meld je aan vóór 30 september: info@jouw-leefstijlcoach.nl.

jouw-leefstijlcoach.nl

Meer berichten