Lezing De Smidse

Nijverdal - Hans van de Berg vertelt op zondag 22 september over de Elf Provinciën/Avonturenpark. In zijn lezing, die om 14.30 begint, gaat hij in op het ontstaan en de veranderingen door de loop van de tijd van het park.

Het begon allemaal met een theehuis, genaamd 'Ons Ideaal'. Het theehuis bevatte een groot buitenterras en een kleine speeltuin zodat het ook een geliefde locatie voor kinderen zou worden. Jan van den Berg, een Nederlandse ondernemer, had echter grotere plannen voor ogen. In 1938 veranderde hij de naam dan ook in Ontspanningsoord De Elf Provinciën. In 1977 nam Hans van de Berg samen met zijn twee broers het stokje over en was hij directeur tot 1998. Het park werd toen verkocht.
Veel inwoners van de gemeente, maar ook ver daarbuiten zullen prettig herinneringen hebben aan het park en samen met Hans van de Berg deze weer ophalen. Voor zijn lezing put hij uit zijn archief en zijn geheugen. Hij heeft bijna alles van nabij meegemaakt.

De jaarlijkse expositie in De Smidse over het thema van Open Monumentendag en een deel van Nijverdal is de hele maand september geopend, van 31 augustus tot en met 29 september. Op werkdagen van 13.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur. Het thema is dit jaar Plekken van Plezier (Zwembad Het Ravijn, Openluchttheater, Henri Dunantpark en het Avonturenpark Hellendoorn) en de Rijssensestraat/Keizerserf wordt uitvoerig belicht.
Meer informatie is op te vragen bij Frits Korver, tel. 06-11833865, of Wilma Paalman-Vloedgraven, tel. 06-10036869, email: nijverdaldesmidse@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden