De Auto Aaltink CityRun is hardloopfeest voor iedereen


Deelnemers aan de Cityrun vorig jaar. Een gemeleerd gezelschap en flink wat publiek langs de lijn. Allemaal ingrediënten voor een geweldig festijn!
Deelnemers aan de Cityrun vorig jaar. Een gemeleerd gezelschap en flink wat publiek langs de lijn. Allemaal ingrediënten voor een geweldig festijn! (Foto: )

De Auto Aaltink CityRun is hardloopfeest voor iedereen

Nijverdal - De Auto Aaltink Nijverdalse CityRun beleeft zondag 22 september haar derde editie. Een topdag vol gezelligheid in de dorpskern van Nijverdal. De CityRun Nijverdal is een sportief evenement voor lokale en regionale helden. Ieder op zijn eigen niveau.

"Het is een prachtig evenement," zegt Ewald Aaltink. "Je ziet een getrainde hardloper die een top tijd gaat neerzetten, maar ook de hardloper die voor het eerst van zijn leven een 5 kilometer wedstrijd gaat lopen en deze euforie gaat ervaren. Dat is echt geweldig!"

Persoonlijk betrokken
Ewald kwam min of meer noodgedwongen in aanraking met het hardlopen. Toen hij in 2013 fors wilde afvallen, begon hij met hardlopen. Dat ontwikkelde zich al snel in een, bijna verslavende, passie. Hij deed mee aan de StrongManRun, maar deed te veel te snel en raakte geblesseerd. "Ja," zegt hij met een lach. "Toen was ik ineens weer terug bij het rennen van 'rondjes om de kerk'. Ik bleef wel lopen en deed ook mee aan wedstrijden. Zo kwam ik terecht bij de Hardenberg cityloop. Dat was een hoop gezelligheid! Dat moet in Nijverdal toch ook kunnen, dacht ik. We hadden vroeger wel een hardloopwedstrijd door de Grotestraat. Nou ja, zo kwamen we op het idee van de tunnelloop en daaruit ontstond de Cityrun. In het begin zat ik in het bestuur, maar toen kwam ook Bruisend Nijverdal op mijn pad en moest ik een stapje terug doen. Zo ben ik naamgever van het evenement geworden."

Beleving
Voor Ewald draait het bij de Cityrun, net als bij Bruisend Nijverdal en alle andere evenementen die hij steunt, om beleving. "Ik zie het echt zo voor me," vertelt hij. "Het is een mooie nazomermiddag, de terrasjes zitten lekker vol, overal klinkt mooie muziek en vaders, moeders, vrienden, kinderen, iedereen moedigt de deelnemers aan. Daar geniet ik van."

Anders dan vorig jaar
De Auto Aaltink Nijverdalse Cityrun ziet er dit jaar iets anders uit dan voorgaande jaren. De starttijden zijn veranderd en het parcours is een klein beetje aangepast. De 2,5km is vervallen, maar daarvoor in de plaats komt een hilarische StilettoRun! Deelname aan deze ludieke race is helemaal GRATIS. De start is voor sponsor Leferink om 14.00 uur. Vervolgens loop je op je stiletto's via het Keizerserf naar de finish voor ToiToi. "De afstand is maar 230 meter, maar het zal best zwaar worden," denkt Ewald.

"Er is ook dit jaar veel aandacht voor het randprogramma. Lekker eten, vertier en gezelligheid langs het hele parcours. Het publiek kan genieten van diverse muziekstijlen zoals van de Trottoirband, De Sofa Rockers, DJ Lars, DJ Mooi Bussie en Trommelband Batteristas."

Vier afstanden
De Auto Aaltink Nijverdalse CityRun is, naast de stilettorun, een hardloopwedstrijd over drie afstanden: De Hooischuur KidsRun, De Haere 5km en De Heutink 10km. De KidsRun, voor lopers van 4 t/m 9 jaar, is 1 ronde van 650 meter. De atleten van 10 t/m 12 jaar lopen 2 rondes. Het standaard parcours voor de 5km en 10km is 2,5 kilometer lang door het centrum van Nijverdal. Elke deelnemer ontvangt een geweldige medaille.

Schoolstrijd
"De school met de meeste deelnemers bij De Hooischuur KidsRun (procentueel gezien) trakteren wij ook nog eens op ijs van Bakkerij Lorkeers. Ze moeten bij de inschrijving dus duidelijk aangeven op welke school ze zitten," benadrukt Ewald. "En, nog mooier, de hoofdsponsor van de KidsRun maakt het meelopen wel heel erg aantrekkelijk, want elke deelnemer aan de KidsRun krijgt op vertoon van zijn of haar medaille een GRATIS pannenkoek bij De Hooischuur!"
Alle reden snel in te schrijven...

Meedoen op 22 september?
De voorinschrijving is gesloten, maar meedoen kan nog steeds! Je kunt je nog inschrijven op zaterdag 21 september tussen 12.00 en 16.00 uur in de showroom van de hoofdsponsor Auto Aaltink aan de Marie Curiestraat 6. Lukt dat niet, dan kun je tot een halfuur voor de wedstrijd op het inschrijfbureau terecht. Dat vind je in het oude pand van Renata aan de Willem Alexanderstraat, 100 meter van de start/finish.

Ewald Aaltink moedigt iedere hardloper aan mee te doen. "Doe mee, want als echte hardloopliefhebber die houdt van gezelligheid mag je dit niet missen! Het is echt een geweldig festijn. Net als bij al die andere evenementen draait de Cityrun op vrijwilligers. Die wil ik op deze manier nog eens extra bedanken!"

Meer informatie over de Auto Aaltink CityRun Nijverdal vind je op cityrunnijverdal.nl.

Meer berichten