Iedereen heeft ZINiN mooie voorstellingen


De avatar van Lien die wijst op 'horen, zien en doorvertellen'.
De avatar van Lien die wijst op 'horen, zien en doorvertellen'. (Foto: )

Iedereen heeft ZINiN mooie voorstellingen

Nijverdal - Over ongeveer een week barst het nieuwe theaterseizoen los in het ZINiN-theater. Een seizoen met oude bekenden, grote namen en ongekend talent. Met voorstellingen op het gebied van muziek, toneel, dans en cabaret. Voor heel jong tot heel oud en alles wat daar tussen zit.

door Annemieke van Ipenburg

Verantwoordelijk voor het totale programma is Lien Kestens. Ze vult het theater al dertien jaar, is een goede bekende van de meeste impresario's en kent het Nijverdalse publiek. "Er is door de jaren heen wel veel veranderd," zegt ze. "In het begin moest ik afgaan op de verhalen van de impresario's, ging ik naar heel veel voorstellingen en bekeek 'voorproefjes'. Nu krijg ik heel veel aanbod via de mail binnen en kan ik filmpjes bekijken. Natuurlijk bekijk ik nog veel 'in real life'. Er zijn bijvoorbeeld speciale dagen waar je in korte tijd veel acts kunt zien."

Nieuwe seizoen begint
"Ik voer nu al gesprekken voor volgend seizoen. Terwijl het nieuwe seizoen nog moet beginnen." Ze lacht. "Zo gaat dat."

Elk seizoen zie ik bekende namen terugkomen, nieuwe grote namen en acts waarvan ik nog nooit gehoord heb. Hoe weet je wat het publiek aanspreekt?
"Dat weet ik niet altijd. Natuurlijk zijn er de voor de hand liggende grote namen. Sommige artiesten kun je elk jaar opnieuw boeken en zijn altijd uitverkocht. Zoals Daniël Lohues bijvoorbeeld. We starten dit seizoen met Lisa Loïs, die een ode brengt aan Adèle. Dat wordt echt een prachtige voorstelling," vertelt Lien vol vuur.

"Mijn doel is een programma samen te stellen dat voor iedereen leuke dingen heeft. Waar bekende optredens afgewisseld worden door artiesten die bijna niemand kent en ook de jeugd naar leuke voorstellingen kan. Onder de noemer 'horen, zien en doorvertellen' heb ik zeven voorstellingen geprogrammeerd, waarvan ik hoop dat mensen er naar toe gaan en zo enthousiast uit de zaal komen dat ze het aan iedereen door vertellen. Soms moet je eens iets proberen wat je niet kent."

Ontmoetingsplek
Lien is erg enthousiast over het theater en de rol die het speelt binnen de gemeente Hellendoorn. "Het is echt een ontmoetingsplek. Het heeft een functie, anders dan een kroeg. Het is een ander avondje uit. We hebben hier een enthousiaste ploeg vrijwilligers en de meeste technici komen hier graag. Gezellig na de voorstelling met z'n allen een frikandel uit de frituur happen. Dat doen we hier gewoon. En dan komen de artiesten erbij, want het is veel gezelliger dan in de kleedkamer!"

Kom kijken!
Naast de voorstelling van Lisa Loïs, die overal in het land uitverkochte zalen had, waarvoor hier nog enkele kaarten beschikbaar zijn, brengt Lien graag andere voorstellingen onder de aandacht. "Voor de jeugd is er bijvoorbeeld 'Lefkop', die is zo leuk!" vertelt ze enthousiast. "En met een familieticket kun je voordelig naar binnen." Lien bladert door het programmaboekje en stopt bij Pepijn Gunneweg. De foto duidt op een goochelaar. "Hij was een van de Ashton Brothers en brengt een magische show op het toneel. Joost Spijkers, een andere Ashton Brother, verzorgt een prachtige cabaret-/muziekshow, ook hier. Als de Ashton Brothers zijn ze bekend, maar solo zijn ze minstens zo goed." In samenwerking met Zorgaccent brengen ze de voorstelling 'Tonio' in het ZINiN-theater. "Dat is toch geweldig, samenwerken met lokale organisaties. Zo kan ik echt een goed uitgebalanceerd programma maken. We hebben toneel, muziek, cabaret, oh, en zelfs ballet. Uit Kiev. Dat is ook echt een prachtige voorstelling."

www.zinin.com

Meer berichten