Bakkerij Nieuwenhuis viert een jubileum en bakt vrolijk verder


De bakkerij van André en Joke Nieuwenhuis bestaat al 25 jaar en dat vieren ze deze maand met diverse acties.
De bakkerij van André en Joke Nieuwenhuis bestaat al 25 jaar en dat vieren ze deze maand met diverse acties. (Foto: )

Bakkerij Nieuwenhuis viert een jubileum en bakt vrolijk verder

Nijverdal - In september 1994 begonnen ze hun eigen bedrijf aan de Wilhelminastraat, achter Bakkerij Jansen. Ze maakten alle gebak en taarten voor twee bakkers. In de loop van het jaar kregen ze meer bekendheid en maakten voor diverse winkels het gebak.

En nu bestaan ze 25 jaar. Na wat omzwervingen kwamen ze terecht aan de Constantijnstraat, waar ze nog steeds met veel plezier hun winkel en de bakkerij runnen.
Het eerste personeel kwam in 1995 in dienst.
Hun tweeling werd een maand na de officiële opening geboren en liep gelijk mee in het proces. Als de campingbedjes in de bakkerij stonden, konden ze spelen, in het kantoor moesten ze slapen. En ze gingen mee in de bus bestellingen wegbrengen.
In 2001 leverden ze aan wel 20 supermarkten het banket. 's Avonds als de kinderen in bed lagen, werden nog honderden soesjes gevuld. In die tijd werkte André bijna dag en nacht. Want al het bakwerk deed hij hoofdzakelijk alleen.
In 2003 hebben ze de stap gewaagd en begonnen een winkel, in het Verscentrum waar een plekje vrij kwam. Door allerlei omstandigheden hebben ze de bakkerij aan de Bedrijvenweg verkocht in 2005 en zijn ze weggegaan uit het Verscentrum, om verder te gaan op hun huidige plek aan de Constantijnstraat.

Vanaf ongeveer 2008 is André net zo veel brood bakker als banketbakker en in 2016 zijn ze Ambachtsbakker Nieuwenhuis geworden. Deze organisatie laat de bakker helemaal vrij in wat hij wil bakken en verkopen, maar ondersteunt wel de marketing en de winkel. Dus de mooie poster en flyers worden door hen ontworpen.
Ze bakken alle broden, broodjes en de vele speciale broden zoals spelt en koolhydratenarm in de eigen bakkerij. In februari 2019 hebben ze zelfs een nieuwe oven gekocht. Daarmee is de passie weer helemaal terug.
Naast al hun werk in de bakkerij hebben ze toch nog tijd voor andere activiteiten. André is bijvoorbeeld nog verzorger bij de voetbal (SVVN) en hij zingt bij Sursum Corda in Almelo. Joke zingt met veel plezier bij Shine in Nijverdal. De bakkerij is dan ook een vast adres voor de kaartverkoop van concerten van Shine, maar bijvoorbeeld ook van Advendo.

Meer berichten