Badmintonclub ZBC zoekt nieuwe leden voor gezellig en pittig spel


Badmintonclub ZBC kan wel wat nieuwe fanatiekelingen gebruiken. Beginner of gevorderd, kom gezellig meespelen!
Badmintonclub ZBC kan wel wat nieuwe fanatiekelingen gebruiken. Beginner of gevorderd, kom gezellig meespelen! (Foto: badmintonclub)

Badmintonclub ZBC zoekt nieuwe leden voor gezellig en pittig spel

Nijverdal - Badmintonclub ZBC (Zondagse Badmintonclub) is een club voor recreanten die twee keer per week badmintonnen. Gezelligheid is belangrijk, maar er wordt wel degelijk pittig badminton gespeeld. Er is geen specifieke trainer aanwezig, maar er zijn zeer ervaren badmintonspelers die de nieuwelingen veel kunnen leren.

Het is een kleine, sportieve en gezellige club met leden van 15 tot 70 jaar oud. Aan nieuwkomers vragen ze wel dat ze de beginselen van badminton enigszins beheersen. Op dit moment zijn er 25 tot 30 leden. Af en toe stoppen er, net als in elke vereniging, weer enkele leden. Dit komt door blessures, studie, verhuizing of gewijzigde familieomstandigheden. Om de club financieel draaiende te houden is het noodzakelijk een minimaal aantal leden te houden. Daarnaast is, om het plezier en de uitdaging te houden, voldoende deelname belangrijk.

De leden kunnen badmintonnen op zondag van 10.00 tot 11.30 uur en op woensdagavond van 20.30 tot 22.00 uur in de sporthal aan de Bachlaan. Ze spelen niet in competitieverband, maar houden wel vier keer per jaar een onderling toernooi met een gezellige nazit.

Om de velden optimaal te benutten spelen we in dubbels. Dat wil zeggen dat we met vier personen per veld, twee tegen twee, tegen elkaar spelen. Ervaren en beginnende spelers worden gemixt, zodat iedereen plezierige en leuke partijen kan spelen. Hierbij houden ze in de gaten dat iedereen voldoende aan bod komt en toch een serieuze wedstrijd kan spelen. Door het ledenaantal en de hoeveelheid velden hoef je nooit lang te wachten en kun je flink sportief bezig zijn.

ZBC is aangesloten bij de Nederlandse Badminton Bond (NBB) en doet al enkele jaren mee aan de jaarlijkse uitwisseling met de andere Hellendoornse badmintonclubs.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een keer meedoen? Kom dan langs op de bovengenoemde dagen en tijden in de sporthal. Je hoeft niet gelijk een badmintonracket aan te schaffen. De aanwezige leden hebben wel een (extra) racket beschikbaar om het te proberen. Na een paar keer weet je wel of het iets voor je is.

zbcnijverdal.nl

Meer berichten