Jubilerend 'Looft den Heer' zoekt weer nieuwe zangers


Het koor in actie tijdens een passieconcert. Ze kunnen alle stemmen goed gebruiken, maar doen specifiek een oproep aan alle tenoren en sopranen.
Het koor in actie tijdens een passieconcert. Ze kunnen alle stemmen goed gebruiken, maar doen specifiek een oproep aan alle tenoren en sopranen. (Foto: )

Jubilerend 'Looft den Heer' zoekt weer nieuwe zangers

Hellendoorn - Het koor 'Looft den Heer' uit Hellendoorn kan weer nieuwe leden gebruiken. Daarom houden zij een aantal open repetities op maandag 2, 9 en 16 september. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend binnenlopen om te luisteren of mee te zingen. De avonden beginnen om 20.00 en duren tot 22.00 uur. Halverwege is er een pauze om even bij te praten en gezellig een kopje koffie of thee te drinken. Er is nog ruimte in alle stemgroepen, maar het koor doet een extra oproep voor sopranen en tenoren.

'Looft den Heer' is een koor waar gezelligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Er wordt elke maandagavond gerepeteerd in de Leerkamer onder leiding van dirigent Gerrit Hoekstra. Hij weet het koor altijd te inspireren door de mooie muziek die hij uitzoekt en door de manier waarop hij het koor leidt. Meestal zijn dit klassieke werken van bijvoorbeeld Bach, Mendelssohn Bartholdy of Handel.

De passieconcerten van Looft den Heer zijn een jaarlijkse traditie geworden. Vooral de Crucifixion is bekend. Ook in het najaar geven ze een concert. Vaak treedt dan ook het Klein Koor 'In Laetitia' op. Mensen die nu lid worden, kunnen tijdens het jubileumconcert op zaterdag 30 november al meezingen. Meer informatie staat op de website: www.ldhhellendoorn.nl.

Meer berichten