Bij de vorige editie van het ZSN Zangcafé waren ruim dertig deelnemers. Judith hoopt dat er 15 september nog meer mensen meezingen.
Bij de vorige editie van het ZSN Zangcafé waren ruim dertig deelnemers. Judith hoopt dat er 15 september nog meer mensen meezingen. (Foto: )

Zangcafé 'Ladies & loeders' bij N-Joy

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Vanuit haar passie mensen uit alle lagen van de samenleving te verbinden, begon Judith Konings op 19 mei van dit jaar het ZSN Zangcafé. In samenwerking met N-Joy stelden ze iedereen die dat wilde in staat uit volle borst mee te zingen met uiteenlopende nummers.

Haar enthousiasme voor het zangcafé is sindsdien alleen maar toegenomen. "Het was echt een feestje. We proberen het zo laagdrempelig mogelijk te houden, zodat ook echt iedereen mee kan doen. Het maakt niet uit of je kunt zingen, of niet. Juist alle verschillen maken dit zo leuk. Dat aan de ene tafel allemaal jongemannen zitten met een glas bier voor zich en aan de tafel er naast dames van boven de 60 met een kop thee en dat ze allemaal even hard mee zingen."

Voor ieder wat wils
"Natuurlijk houden we in de programmering rekening met zoveel mogelijk mensen, door allerlei genres binnen het thema te kiezen. Voor 15 september hebben we als thema 'Ladies & Loeders' en komen nummers voorbij als 'Three times a lady', 'Nobody's wife' en 'Jolene'. Niet allemaal even makkelijk, maar wel zingbaar en heel verschillend. Dat is soms wel een gepuzzel."

Samenwerking
Tijdens het zangcafé wordt Judith bijgestaan door Johan op den Dries, op de piano. "We hebben een geweldige samenwerking. Aan één blik of gebaar hebben we genoeg. Zijn vrouw Rachel puzzelt vaak mee met het uitzoeken van de muziek. Dan geef ik haar de playlist en zegt ze dat een bepaald nummer veel te moeilijk is. Dan luister ik er nog een keer naar en vraag me af hoe ik dat lied uit kon kiezen." Ze lacht.

Plezier voorop
"Plezier in zingen staat voorop. De mensen hoeven niet alle teksten te kennen, want we projecteren ze op een scherm. En als ze het echt niet weten, zing ik gewoon verder en vallen ze later weer in. Wat ik dan ook leuk vind, is dat ze tekst voor het eerst zo zien en zich realiseren waar het liedje echt over gaat. Dat levert zulke leuke situaties op."

Praktisch
Iedereen die mee wil zingen tijdens het ZSN Zangcafé 'Ladies & Loeders' is welkom op zondag 15 september bij Grandcafé N-Joy. Het zangcafé begint om 14.00 uur, maar je kunt rustig eerder binnenlopen. Deelname kost 10 euro. Voor de minima is een aantal tickets beschikbaar via cultuurpakkers@gmail.com. Daarnaast is er een korting voor groepen, zie www.zsnzangcafe.nl voor alle details. Aanmelden kan via aanmelden@zsnzangcafe.nl, zodat ze weten hoeveel mensen ongeveer komen (aan de kassa mag ook).

Meer berichten