Nits na tour in Nederland en Europa nu in Nijverdal


De Nits wordt gezien als een instituut binnen de Nederlandse popscene en hun optreden in het Openluchttheater wordt zeker onvergetelijk.
De Nits wordt gezien als een instituut binnen de Nederlandse popscene en hun optreden in het Openluchttheater wordt zeker onvergetelijk. (Foto: zinin)

Nits na tour in Nederland en Europa nu in Nijverdal

Nijverdal - Na een succesvolle Nederlandse en Europese tour treden de Nits zaterdag 14 september op in het Openluchttheater Nijverdal.

Nits is een instituut binnen de Nederlandse popscene en een van de grootste bands uit de vaderlandse popgeschiedenis. Met hits als 'In The Dutch Mountains' en 'J.O.S. Days' maakten ze in de jaren '80 furore. Maar de Nits zijn nog steeds springlevend. Na een succesvolle Nederlandse en Europese tour staat de band dit zomerseizoen klaar voor Nederlandse festivals en openluchttheaters. Op zaterdagavond 14 september zijn de mannen te horen in het Openluchttheater Nijverdal.
De band werd in 1974 opgericht en heeft drie vaste leden: zanger en tekstschrijver Henk Hofstede, percussionist Rob Kloet en toetsenist Robert Jan Stips. Ondanks de grote hits in de jaren '80 heeft de band vernieuwing hoog in het vaandel staan. Hun geluid is uniek en nooit lang hetzelfde. Kenmerkend voor hun creatieve drang is dat zij voor hun 25e(!) album 'Malpensa' uit 2012 de samenwerking zochten met muzikale talenten als Perquisite (Pete Philly), Dazzled Kid (Voicst) en Colin Benders (Kyteman). Ook het toeren zijn ze nog niet verleerd, gezien hun recente Nederlandse en Europese tour. En nu is het dus tijd voor een show in ons Openluchttheater. Dat zal een spektakel worden!

Reserveer nu kaarten
Kaarten voor 'Nits' zijn te bestellen via www.zinin.com, telefonisch op 0548-624489 of af te halen bij de Tourist Info.

Meer berichten