Het kersverse echtpaar bij de BMW 325 rally wagen van Dirk de Boer, tijdens hun 'verkenning' van het parcours.
Het kersverse echtpaar bij de BMW 325 rally wagen van Dirk de Boer, tijdens hun 'verkenning' van het parcours. (Foto: )

Uitsluiting door illegale verkenning rally parcours

Marle/Nijverdal - Hoewel een verkenning van het parcours nu volstrekt nog niet is toegestaan, trotseerde rally equipe Jan Reuvekamp en Ingrid Meijer vrijdag 30 augustus menig voorbijganger op de Hellendoornseweg in Marle.

Dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt en zal het kersverse echtpaar uitsluiting van de rally kosten. Dat weerhield ze er niet van 's avonds nog flink feest te vieren. Ze kunnen er zelfs wel om lachen. "Wij deden dit jaar toch al niet mee," zegt Jan. "Dan zijn we op huwelijksreis. We zijn ook geen rally equipe, maar beide wel T.O.O.N.-official bij de rally. Vrijdag 30 augustus zijn Ingrid en ik getrouwd en omdat we allebei zo gek zijn van de rally, vroegen we of Dirk de Boer zijn auto beschikbaar wilde stellen voor wat foto's. Hij stemde gelijk toe en de fotograaf, ook een rally-rijder, kwam op het idee foto's op het parcours te maken. Dat vroeg natuurlijk om een stukje in de krant, om zo weer wat aandacht voor de rally te krijgen."
Uiteraard is de verkenning van de Eurol Hellendoornrally alleen toegestaan op daarvoor aangewezen dagen/tijden in de week voorafgaande aan de rally. Deze prachtige rally wordt op vrijdag 20 en zaterdag 21 september verreden en telt mee voor het Open Nederlands Rallykampioenschap. Vrijdagavond zijn er klassementsproeven in Rijssen en Markelo. Zaterdag volgen de proeven Hellendoorn, Mageleresch en Hallerhoek met als afsluiter klassementsproeven op de befaamde Luttenbergring. Dit zal ongetwijfeld weer veel publiek trekken.

Veel te doen rondom rally
Voor het rally geweld op 20 en 21 september echt losbarst zijn er de nodige opwarmers voor het publiek. Er staat een presentatie in de manege gepland en in het centrum van Nijverdal staan er op de shake down weer veel rallyauto's te pronken. En er zijn twee geweldige prijzen te winnen bij het kopen van je rally pakket.

Op woensdagavond 11 september word er in de manege in Hellendoorn een presentatie gegeven van de Eurol Hellendoorn Rally 2019. Hier worden onder andere de proeven uitgebreid uit de doeken gedaan, is er nieuws over het bijzondere deelnemersveld en de mogelijkheid om vragen te stellen. Deze avond is voor iedereen toegankelijk en de koffie staat vanaf 20.00 uur klaar.

Als opwarmer voor de eigenlijke rally, is er dit jaar alweer voor de achtste keer de 'shake down'. Door een hernieuwde samenwerking met de organisatie van de Hellendoorn Rally en HEMA Nijverdal, zijn er dit jaar minimaal 20 auto's aanwezig, zoals een Hyundai i20 R5 die als 0 auto zal gaan rijden, maar daarnaast staat er ook een 'historic' Audi ur-Quattro en natuurlijk de lokale bekenden. En wil je graag zélf eens in de hotseat zitten? Daarvoor staan er maar liefst 5 race simulatoren.

Voor het eerst zijn de rally info pakketten al te koop op de shake down. En koop je je rallypakket bij de rally stand op de shake down, dan maak je kans op een geweldige prijs!

Meer berichten