Anja Reijnders neemt je mee in de wereld van mindful bezig zijn met je hond.
Anja Reijnders neemt je mee in de wereld van mindful bezig zijn met je hond. (Foto: Sanne de Wit)

Workshop mindfulness voor jou en je hond: bewust bezig zijn

Nijverdal/Luttenberg - Wil je graag relaxed kunnen wandelen en/of trainen met je trouwe viervoeter, twijfel dan niet en gun jezelf en je hond deze workshop. Alles begint met rust. Voel jij je ook wel eens gestrest als je hond dingen doet die jij niet wil? Meestal kun je het gedrag van de hond veranderen, maar het begint bij jezelf.

Tijdens de workshop leer je te luisteren naar wat je werkelijk voelt en hoe je rust kunt ervaren bij jezelf en bij je hond. Door deze rust in jezelf kun je in stressvolle situaties op een ontspannende manier reageren naar je hond en ga je meer genieten van dat wat er is. Ook krijg je meer inzicht in de lichaamstaal van je hond en leer je wanneer er sprake is van rust of stijgende onrust. Je leert met aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu in plaats van je zorgen te maken over dat wat komen gaat. Je doet oefeningen met jouw hond zoals contact maken, in aandacht lopen en ontspanningsoefeningen. En je geniet vooral van elkaar. Ervaring met mindfulness is niet nodig.

Workshopleiders
De workshop wordt gegeven door Anja Reijnders (mindfulnesscoach, 06 54342447) en Fieke Offringa (hondengedragsdeskundige, 06 55774121), op zaterdag 5 oktober van 14.00 tot 16.30 uur bij Manege De Sent, Vondervoortsweg 9 in Luttenberg. De kosten bedragen 69 euro.

Voor jezelf neem je comfortabele kleding, sokken, deken, water, pen en papier mee, voor je hond een 2-meter lijn, kleed, water, speeltje (zonder piep) en beloningsvoertjes.

Je kunt je opgeven via www.openhartenmind.nl of www.fiekeoffringa.nl of door even te bellen met Anja of Fieke. Hier kun je ook meer informatie vinden.

Omdat de dames graag echt om 14.00 uur willen beginnen, vragen ze de deelnemers uiterlijk om 13.45 uur aanwezig te zijn. Je inschrijving is pas definitief na betaling.

Meer berichten