Bruisend Nijverdal is een feest voor jong en oud, getuige deze foto uit 2017. Kinderen konden zich helemaal uitleven tijdens 'heel jong Nijverdal bakt'. Ook dit jaar is aan de jongste generatie gedacht.
Bruisend Nijverdal is een feest voor jong en oud, getuige deze foto uit 2017. Kinderen konden zich helemaal uitleven tijdens 'heel jong Nijverdal bakt'. Ook dit jaar is aan de jongste generatie gedacht. (Foto: )

Ewald ziet het als hobby, 'ik doe het, omdat het leuk is'...

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Regelmatig komt zijn naam voorbij, in combinatie met een of ander evenement. Het is niet de 'Nijverdal Cityrun', maar 'Auto Aaltink Nijverdal Cityrun'. En bij de Schaatsbaan stond een Aaltink auto te blinken, net zoals straks bij Bruisend Nijverdal. Natuurlijk, als bedrijf wil je zichtbaar zijn, maar dat blijkt niet Ewalds grootste drijfveer.

"Nee," zegt hij. "Ik doe dit allemaal, omdat ik het leuk vind. Het is mijn hobby. Ik ben bij al die evenementen actief betrokken. Als geboren en getogen Nijverdaller doet het mij pijn als mensen negatief doen over ons dorp. Een aantal jaren geleden was dat best erg en nu, de laatste jaren, beginnen mensen weer trots te worden. Het centrum leeft weer. En daar geniet ik van."

Soms dreigt de balans wel door te slaan en toen hij gevraagd werd voorzitter te worden van Bruisend Nijverdal heeft hij dat eerst thuis overlegd. "Ik was altijd al sponsor en wel betrokken bij Bruisend Nijverdal, maar voorzitter zijn is wel even anders. Het is wel een prachtige organisatie. Het bestuur is een afspiegeling van de Nijverdalse bevolking, zeker qua leeftijd. Elk bestuurslid zit in een commissie die bepaalde zaken regelt. Zelf ben ik voorzitter van de sponsorcommissie en daarin zit voor mij wel een beetje de win-win situatie, wat zo kom ik met veel ondernemers in contact. Maar de basis is voor mij toch dat ik er plezier in heb."

Dorpskern leefbaar houden
"Ik ben echt van het menselijke contact," vertelt Ewald verder. "En ik vind het belangrijk om onze dorpskern leefbaar te houden. Bij Bruisend Nijverdal zijn er in totaal wel zo'n 150 vrijwilligers actief, op alle gebieden, in alle leeftijdscategorieën. En we hebben dit jaar weer een geweldig programma. Op zondag hebben wij de grootste kerkdienst van de gemeente. Dan zitten er ruim 900 mensen in de tent en soms nog wat buiten. Donderdag komen er zo'n 1500 basisschoolleerlingen genieten van een voorstelling. Iedereen heeft natuurlijk gehoord dat Davina Michelle en Miss Montreal komen. Het Businessfestival op woensdag is een perfecte netwerk gelegenheid voor alle ondernemers uit de gemeente. Ouderen worden gehaald en gebracht en genieten van levensliederen. De Dirty Daddies, Hollandse avond en de Snollebollekes. Op zondag nog meer kindervertier. Prachtig! En dan vergeet ik nog bijna de Brocante, Vinyl en Boekenmarkt in het centrum. Het zijn niet alleen festiviteiten in de tent, er gebeurt van alles omheen."

Sportactiviteiten
"In samenwerking met CC75 is er zaterdag een Strade Bianche, een fietstocht over verschillende afstanden, geschikt voor alle soorten fietsen. Vrijdag is er nog de Boels Ladiestour. Geweldig toch? Ik krijg er zoveel energie van!"

Het volledige programma van Bruisend Nijverdal staat op hun website, compleet met aanvangstijden. Kaarten voor Davina Michelle & Miss Montreal kun je via deze site bestellen, of kopen bij de kassa van ZINiN/Tourist Info. Alle mensen voor en achter de schermen van Bruisend Nijverdal wensen alle bezoekers een mooie en gezellige week!

bruisendnijverdal.com

Meer berichten