Een reporter van Lokale Omroep HOi in gesprek met burgemeester Anneke Raven. Deze vrijwilligers hopen van harte dat zij hun werk de komende jaren voort kunnen zetten.
Een reporter van Lokale Omroep HOi in gesprek met burgemeester Anneke Raven. Deze vrijwilligers hopen van harte dat zij hun werk de komende jaren voort kunnen zetten. (Foto: )

Crowdfunding campagne HOi

Nijverdal - Lokale publieke omroep HOi is deze week een crowdfunding campagne gestart met als thema 'Help je lokale omroep HOi te overleven, want we doen mooie dingen!'

Aan het grote publiek vragen ze HOi met een donatie in z'n voortbestaan te helpen. Aanleiding voor de campagne is het voornemen van het Hellendoornse gemeentebestuur om de subsidie aan HOi volgend jaar verder terug te draaien. "Een kijk- en luisteronderzoek heeft uitgewezen dat de inwoners van de gemeente Hellendoorn hun lokale omroep zeer waarderen", aldus bestuursvoorzitter Etzel Steinhage. "Met ruim 100 vrijwilligers informeren we de burgers over actuele plaatselijke ontwikkelingen en volgen we kritisch de prestaties van lokale politici en bestuurders, zoals het hoort in een goed werkende lokale democratie. Maar HOi is sterk afhankelijk van gemeentelijke subsidie", zo stelt de bestuursvoorzitter. "De afgelopen jaren zijn we al met 50% gekort en in het komende jaar wil het college van B&W onze subsidie nog eens met 30% verlagen". Het bestuur van HOi heeft z'n vertrouwen gezet op de vrijgevigheid van het Hellendoornse publiek.

De campagne is vooral zichtbaar op de sociale media (facebook.com/HOiCentraal). Mensen kunnen rechtstreeks doneren op NL38 RABO 0327 3457 56 t.n.v. Stichting Lokale Omroep Hellendoorn.

Meer berichten