Nog een foto met echt alle ruiters erop die een geweldige prestatie hebben geleverd.
Nog een foto met echt alle ruiters erop die een geweldige prestatie hebben geleverd. (Foto: )

Drie keer EK-goud en vierde plaats op NK

Hellendoorn/regio - Tijdens het EK in Rotterdam heeft Hertruiter Frank Hosmar drie keer goud gewonnen met zijn paard Alphaville NOP. Hij reed mee in Grade V van de paradressuur. Hij behaalde het goud met zijn individuele proef, met het team en met de afsluitende kür op muziek.

Afgelopen weekend was ook het NK (Hippiade) voor ponyruiters in Ermelo. Het ponyteam van de Hertruiters had zich hiervoor gekwalificeerd en deed evenals 24 andere teams een gooi naar de overwinning. De dressuurcombinaties reden alle vier een goede proef met mooie punten: 207, 202, 199,5 en 195.

Ook de springers zetten hun beste beentje voor en zorgden voor twee nulrondjes en twee rondjes met vier strafpunten. En toen was het afwachten hoe de rest van de teams presteerden. Terwijl steeds meer punten bekend werden, werd duidelijk dat het een nek aan nek race ging worden tussen de eerste vijf geplaatsten. Uiteindelijk eindigden de Hertruiters vierde en ging iedereen met een prachtig lint en een geweldige ervaring rijker huiswaarts.

Regionale concoursen
Ook op de regionale concoursen werden successen geboekt. In Den Ham was er de dressuurwedstrijd 'Diamant van Twenterand'. Hier was er succes voor Liz Jannink en haar pony Evy. Ze won een eerste prijs met 189 punten in de klasse L1. Ook Silke Pot ging hier van start met haar pony in de klasse B. Met twee fijne proeven behaalde ze een eerste prijs met 206 punten en een tweede prijs met 199 punten.
Jip Ottes ging met Sulaatik's Magic heel erg goed: ze behaalde twee keer de eerste prijs met 205 en 202 punten en selecteerde zich hiermee voor de finale. En hier reed ze wederom een mooie proef en behaalde ze een derde prijs.
Martin ter Haar kwam aan de start met zijn paard Juliane in de klasse L2 dressuur. Hij was met twee tweede prijzen de beste in zijn klasse en dus ook geselecteerd voor de finale bij de paarden. Deze kon hij echter niet rijden omdat zijn beide dochters die dag een bixie hadden.
Zij reden zich hier in de prijzen. Sarah werd met Belle twee keer vierde in de klasse AA en Sophie behaalde met haar pony Belle in de klasse BB twee keer de eerste prijs en met pony Marley behaalde ze in deze klasse een derde en vierde prijs. Met deze mooie resultaten was zij tevens de dagwinnaar.

Ruinerwold
Jose Smalbrugge ging met haar paard naar de koudbloeden competitie in Ruinerwold. Hier won zij beide proeven in de klasse BB/B dressuur.

Meer berichten