Cursus Mooi Leven

Nijverdal - Als je ouder wordt, verandert er langzaam maar zeker van alles in je leven, zowel positief als negatief. Er zijn minder verplichtingen en er is meer vrije tijd. Maar ouder worden gaat ook vaak gepaard met verlies, het verlies van werk, het moeten missen van dierbaren in je omgeving, het verminderen van sociale relaties, een lijf dat begint te protesteren.  Het vraagt veel levenskunst van mensen om op een positieve manier met deze veranderingen om te gaan. Hoe zorg je ervoor dat je leven plezierig en zinvol blijft verlopen?
In de cursus komen verschillende aspecten aan bod die te maken hebben met fit ouder worden. Het accent ligt op psychisch fit blijven en het trainen van het brein. De bijeenkomsten zijn interactief maar ook gezellig van opzet. Onderwerpen die aan orde komen zijn:
- Het 'Seniorenbrein'
- Sociale contacten
- Het belang van bewegen
- Gezonde voeding
De bijeenkomsten worden begeleid door een welzijnswerker van Stichting De Welle en een preventiewerker van Impluz. Ook zullen een fysiotherapeut en een diëtiste aanwezig zijn.
De cursus vindt plaats op de dinsdagen 24 september, 1, 8 en 15 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in Het Centrum.
De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Hellendoorn en er zijn geen kosten aan verbonden. Opgave is wel nodig en kan tot en met 10 september via info@impluz.nl, 0570 – 604 900?of www.impluz.nl/cursussen. Hier kunnen belangstellenden ook terecht voor meer informatie.

Meer berichten