Een belevenis op zich tijdens de Avondroodtocht: het passeren van de stuw in Overwater.
Een belevenis op zich tijdens de Avondroodtocht: het passeren van de stuw in Overwater. (Foto: )

Laatste Avondroodtocht met de Enterse Zomp

Hellendoorn - Enterse Zomp de 'Schuttevaer' vertrekt vrijdag 6 september om 19.00 uur voor de laatste keer dit jaar voor de Avondroodtocht. De tocht start vanaf het botenhuis achter de ijsfabriek. Het is een vaartocht voor de romantische mens die op de zomp wil genieten van de rust en de schoonheid van de natuur. Momenteel zwemmen de eenden, futen en zwanen met hun jongen er rond en misschien schiet het ijsvogeltje met zijn kleurentooi van onnatuurlijke schoonheid nog voorbij. Zo 's avonds varen is heel bijzonder zeker als je de zon aan de horizon ziet overgaan in een prachtig avondrood. Extra mooi aan deze tocht is het passeren van de stuw in Overwater. Hier gaat de zomp het land op om haar tocht voorbij de stuw weer voort te zetten. Deze bijzonderheid trekt vaak veel mensen die van een afstandje staan toe te kijken hoe de schippers de klus klaren.

Opgeven
De kosten van deze avondroodtocht zijn 13 euro per persoon, inclusief koffie/thee en een drankje. Opgave voor deze tocht kan via de Tourist Info/VVV Nijverdal telefoon op 0548-612729 of via info@entersezomp.nl.

Woensdagmiddag
Voor het eerst zijn er dit jaar vaartochten op de woensdagmiddagen in september. Vooral campinggasten die niet aan de schoolvakanties gebonden zijn kwamen met deze vraag, maar uiteraard zijn mensen uit deze omgeving ook van harte welkom. De Zomp vertrekt vanaf 13.00 elk uur met om 16.00 de laatste afvaart. Volwassenen betalen 4,50 en kinderen mogen voor 2 euro mee.

Meer berichten