Fietsen op onverharde paden, gravel, met een speciale 'gravel bike' is sterk in opkomst. Vanuit Haaksbergen start een tocht door het grensgebied.
Fietsen op onverharde paden, gravel, met een speciale 'gravel bike' is sterk in opkomst. Vanuit Haaksbergen start een tocht door het grensgebied. (Foto: )

Nieuwe wielertocht lonkt al veel fietsavonturiers

HAAKSBERGEN - Het lijkt bepaald niet aan dovemansoren gericht: de inschrijving is nog maar net geopend of de eerste kandidaten hebben zich al gemeld voor de fonkelnieuwe wielertocht KCC Euregio Gravel Ride. Een trip die grotendeels over onverharde paden door de mooiste delen van het Nederlandse en Duitse grensgebied voert.

Handen ineen
Voor deze beproeving, op zondag 22 september, hebben de Haaksbergse Toer- en Fietsclub (HTFC), wielervereniging De Stofwolk uit de Achterhoek en de Duitse collega-club RSC Stadtlohn 1968 de handen ineen geslagen. "Het is een tocht die vooral is bedoeld voor fietsers die eens buiten de gebaande paden willen treden", zegt Rob Kleinsman, een van de initiatiefnemers. De tocht is opgezet naar het voorbeeld van de klassieker Strade Bianche, waarbij de deelnemers veel zandpaden voor de kiezen krijgen. Daarbij kunnen ze kiezen uit 55 of 116 kilometer.

Speciale fietsen
Meefietsen kan met speciale gravelbikes, fietsen die speciaal zijn ontworpen om ermee over onverharde paden te rijden. "Maar dat kan ook met de mountainbike of met een normale racefiets", aldus Kleinsman.

www.euregiogravelride.nl

Meer berichten