50 jaar geleden landden er voor het eerste mensen op de maan. Daar besteedt de Sterrenwacht speciale aandacht aan op 20 juli.
50 jaar geleden landden er voor het eerste mensen op de maan. Daar besteedt de Sterrenwacht speciale aandacht aan op 20 juli. (Foto: Gerard Fritz)

Speciale viering van 50 jaar Maanlanding Apollo 11

Nijverdal - Het is precies 50 jaar geleden, op zaterdag 20 juli, dat Neil Armstrong en Buzz Aldrin op de Maan landden. Het is de eerste keer geweest dat mensen op een ander hemellichaam liepen en er ook sliepen. Dit hoogtepunt uit de geschiedenis van de ruimtevaart en mensheid wordt op zaterdag 20 juli feestelijk gevierd bij Sterrenwacht Hellendoorn met een uniek programma voor jong en oud.

Jeugdige Astronaut
Wil je astronaut worden? Heb je belangstelling voor de Ruimtevaart? Kom dan naar deze speciale middag bij de Sterrenwacht Hellendoorn. In een interactieve presentatie neemt ruimtevaartdeskundige Hans van der Lande je mee op een ruimtereis naar de Maan. Jij en andere kinderen horen niet alleen alles over de historische ruimtevlucht van Apollo 11, maar ervaren ook zelf hoe het is om een raketje te lanceren, hoe het eten van de maanastronauten smaakte en wat je voelt als je gewichtloos bent geweest. Als het meezit kun je ook kennismaken met het spannende planetarium en de telescopen van de sterrenwacht, in elk geval staat er een 'Moondrink' voor je klaar.
Deze speciale ruimtevaartpresentatie met activiteiten, is geschikt voor jeugd van 7 tot en met 16 jaar. Entree is 3 euro. Het begint om 15.00 uur, maar je kunt al vanaf 14.30 naar binnen.

Avondprogramma
In een boeiende presentatie met echt uniek beeldmateriaal neemt ruimtevaartdeskundige Hans van der Lande u mee naar de tijd van de Apollo maanlandingen. Het waren Neil Armstrong en Buzz Aldrin die als eerste mensen in 1969 over de Maan liepen tijdens de vlucht van Apollo 11. Het verhaal achter de eerste maanlanding zit vol rivaliteit, echte helden, mislukkingen en doorzettingsvermogen. Ook nu, 50 jaar later, zijn de Apollomaanvluchten nog een inspiratiebron om te dromen, voor creativiteit en leiderschap, dus voor samenwerking op ieder niveau. Hans van der Lande heeft als voormalig educatief manager en ruimtevaartspecialist bij het bezoekerscentrum van ESA in Noordwijk samengewerkt met Neil Armstrong en Buzz Aldrin, maar ook met Charlie Duke van Apollo 16 en Ed Mitchell van Apollo 14.

De avond begint om 19.30 uur, maar vanaf 19.00 kunnen mensen binnenlopen. De kosten zijn 5 euro. Het is leuk samen herinneringen op te halen.

Meer berichten