Scene uit 'Achter de berg', de voorstelling van Marèl Olthof over Krönnenzommer als sanatorium. Foto: Marloes Ligtenberg.
Scene uit 'Achter de berg', de voorstelling van Marèl Olthof over Krönnenzommer als sanatorium. Foto: Marloes Ligtenberg. (Foto: Marloes Ligtenberg)

'Achter de berg' komt terug met nog zes voorstellingen

Hellendoorn - Eind juni hebben diverse mensen genoten van de voorstelling 'Achter de berg' van Marèl Olthof. Locatietheater waarbij het publiek van scene naar scene loopt.

In de directe omgeving van Krönnenzommer lieten de bezoekers zich meevoeren in het verhaal over twee meisjes die hun vader zoeken. Krönnenzommer heeft van 1902 tot 1962 gediend als volkssanatorium voor tuberculosepatiënten. In de 19e eeuw was tuberculose de ziekte waaraan de meeste mensen overleden, vooral op plekken waar fabrieksarbeiders in armoedige huizen dicht op elkaar woonden.

Marèl Olthof deed de opleiding theaterdocent aan het ArtEZ Zwolle en heeft haar afstudeer voorstelling gemaakt over de geschiedenis van Krönnenzommer. Mede dankzij deze voorstelling is ze inmiddels afgestudeerd theaterdocent. "In de voorstelling 'Achter de berg' volg je de zoektocht van twee zusjes naar hun vader," vertelt ze. "Hij ligt al een jaar met Tuberculose in Krönnenzommer. Zonder de goedkeuring van hun moeder besluiten ze hem stiekem op te zoeken, met alle gevolgen van dien."

Op herhaling
Omdat er zoveel enthousiaste reacties kwamen en veel mensen het jammer vonden dat ze de voorstelling niet konden zien, komen er op 8 en 14 september in totaal nog eens zes voorstellingen. Mensen kunnen kaartjes reserveren via kaartverkoop-adb@hotmail.com. Voor de tijden van de voorstellingen kunnen ze terecht op www.achterdeberghellendoorn.com.

Meer berichten