Bij de clinics van AV Holten of ASV Atletics kan getraind worden voor de 6 of 10 kilometer en de halve marathon. Foto: Martin Pieters.
Bij de clinics van AV Holten of ASV Atletics kan getraind worden voor de 6 of 10 kilometer en de halve marathon. Foto: Martin Pieters. (Foto: Martin Pieters)

'Lopers willen goed voorbereid zijn'

door ASV Atletics

HOLTEN/NIJVERDAL - AV Holten en ASV Atletics starten haan het eind van de zomervakantie weer met looptrainingen ter voorbereidingen op de Diepe Hel Holterbergloop op 27 oktober of Night Run op 26 oktober. Het zijn trainingen die deelnemers voorbereiden op de 6 of 10 kilometer en de halve marathon.

Bij ASV Atletics zal de eerste training plaatsvinden op zaterdag 31 augustus. "Op deze trainingen komen lopers af met allemaal verschillende wensen: een langere afstand lopen, een snellere tijd neerzetten op een afstand, eens twee maanden wedstrijd- en/of prestatiegericht trainen of genieten van het evenement en de natuur", aldus een woordvoerder. "Maar de lopers willen vooral goed voorbereid zijn. Bij deze clinics worden zij begeleid met een hardloopschema van ruim acht weken en negen gezamenlijke trainingen."

In de wekelijkse trainingen op zaterdagmorgen van anderhalf uur wordt erg veel aandacht besteed aan de basis van het lopen. De trainers gaan daarbij vooral inzetten op de verbetering van de loopcoördinatie, kracht, rompstabiliteit en looptechniek. In de tweede helft van de training wordt met gerichte intervallen of fartlek gewerkt aan het snelheidsuithoudingsvermogen en de wilskracht. Deze trainingen worden gegeven op de atletiekbaan van ASV Atletics in Nijverdal of middels fartlek, met ook gerichte loopopdrachten, op de Sallandse Heuvelrug.

Op twee doordeweekse avonden worden extra trainingen ingelast waarbij aandacht wordt besteed aan de specifieke wedstrijdvoorbereiding. Uiteraard zal ook het parcours worden verkend, zodat er geen verrassingen zijn voor de deelnemers. Bij de clinics zit eveneens deelname aan de CityRun Nijverdal van 5 kilometer op zondag 22 september verwerkt. Een mooi moment om alvast wat wedstrijdervaring op te doen. De lopers worden ook voorzien van extra informatie. Hierbij valt te denken aan informatie over voeding, rekken, ademhaling en trainen met een hartslagmeter.

Mensen die meer willen weten over de clinics kunnen kijken op de website van AV Holten of ASV Atletics.

www.avholten.nl

www.atletics.nl

Meer berichten