Het BuitenCentrum is ook in de zomervakantie de uitvalsbasis voor diverse activiteiten in de natuur. Binnen vind je veel informatie en kun je bij BuitenGewoon Lekker terecht voor de inwendige mens.
Het BuitenCentrum is ook in de zomervakantie de uitvalsbasis voor diverse activiteiten in de natuur. Binnen vind je veel informatie en kun je bij BuitenGewoon Lekker terecht voor de inwendige mens. (Foto: )

Volop activiteiten in de natuur, deze zomer

Nijverdal - De zomer is een mooi moment om met het hele gezin naar buiten te gaan. Kom mee met de gids van Staatsbosbeheer en laat je verrassen door al het moois dat de Sallandse Heuvelrug te bieden heeft. In het bos staan veel verschillende bomen. Zo zijn er al een handvol verschillende naaldbomen op de Sallandse heuvelrug te vinden en een veelvoud aan verschillende loofbomen. Ga mee op ontdekkingstocht en zie door de bomen het bos weer.
Daarnaast komt u van alles te weten over de cultuurhistorie, het ontstaan en de natuur op de Sallandse Heuvelrug. Wandel zondag 21 juli mee met een natuurgids die u meeneemt door de bossen en naar de heide. Geniet van het bos, de prachtige vergezichten en het on-Hollandse landschap. De start van de wandelingen is bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, om 14.00 uur. De lengte is rond de 5 kilometer, waar ze zo'n twee uur over doen. Volwassenen betalen 4 euro en kinderen t/m 12 jaar 2,50.
Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/buitencentrum.

Wie durft mee op bossafari?
Tijdens deze bossafari, op donderdag 11, 18 en 24 juli, gebruik je al je zintuigen en doe je leuke opdrachten en spelletjes. Dus trek een paar stevige schoenen aan en ga mee op safari. De safari start om 14.00 uur bij het BuitenCentrum de Sallandse Heuvelrug. De bossafari is een ontdektocht speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. Ontdek, beleef samen met je (klein)kind(eren) vanaf 6 jaar het bos van de Sallandse Heuvelrug. In een groep met gids van Staatsbosbeheer ga je op pad en je zult versteld staan wat er allemaal te zien, ruiken en ontdekken valt. Echt ver lopen doen we niet, maar er is heel veel te ontdekken en beleven. We starten om 14.00 uur en de tocht duurt ongeveer twee uur. Ver lopen doen we niet, maar wel veel ontdekken! De kosten zijn 5 euro per deelnemer. Van te voren graag aanmelden via de website van Staatsbosbeheer.

Het BuitenCentrum is het startpunt voor uw dagje uit op de Sallandse heuvelrug. Kom kijken en genieten. Na een wandeling is het goed vertoeven in het restaurant BuitenGewoon Lekker.

De morgenstond heeft goud in de mond
Stap vrijdag 12 of donderdag 25 juli vroeg uit de veren voor een frisse ochtendwandeling over de Sallandse Heuvelrug. Terwijl het nog vroeg is, leidt de gids van Staatsbosbeheer je door de uitgestrekte bossen richting het weidse heuvellandschap. De natuur wordt wakker en het licht wordt scherper. Vogels zingen, de zon is op en dauwdruppels glinsteren in het eerste ochtendlicht. De wandeling start om 6.30 uur en duurt tot ongeveer 8.30 uur. De lengte van de wandeling is rond de 5 à 6 kilometer. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
Kosten voor volwassenen 5 euro en 3,50 voor de kinderen t/m 12 jaar. Aanmelden via de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten.
Onderweg vertelt de gids je over het natuurgebied en haar bewoners. Een heerlijke wandeling aan het begin van je dag!

Veldexcursie Zunasche Heide
Ga mee op veldexcursie door de Zunasche Heide en leer meer over de herinrichting van het gebied. Een bodemexpert en boswachter van Staatsbosbeheer nemen u op 15 juli mee en vertellen meer over de plannen om de biodiversiteit te vergroten en de kwaliteit van de bodem te herstellen. U komt niet alleen langs plekken waar nieuwe natuur gecreëerd gaat worden, maar ook door een gebied op de Zunasche Heide waar al maatregelen voor nieuwe natte natuur zijn uitgevoerd.

De excursie start op 15 juli om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00) aan de Ligtenbergerweg 10 in Nijverdal en duurt tot ongeveer 21.30. Deelname is gratis, maar het is voor de organisatie wel fijn als deelnemers zich vooraf aanmelden bij Gerbert Engberts via g.engberts@staatsbosbeheer.nl.

Vakantie voor de deur
Het is heerlijk om met de caravan naar Frankrijk te gaan, een bergtocht te maken in Oostenrijk of met het vliegtuig naar een tropisch eiland te gaan. Voor wie in Nederland blijft zijn er in de zomerperiode tal van activiteiten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Grotestraat 281. Wat dacht u van een rit met de heideslak of een rondje speelbos of Kabouterpad? Een workshop fotografie of een boskindmiddag. Of ga een keer samen met de (klein)kinderen op bossafari en ontdek het bos eens heel anders. Tijdens de zomerperiode organiseert Staatsbosbeheer samen met de sterrenwacht Hellendoorn een aantal gezamenlijke excursies rond de Maan en de Zon. De Sallandse heuvelrug biedt u bergen vol beleving en natuur.

Meer berichten