Net als bij de andere open dagen kunnen bezoekers genieten van een kopje koffie of thee met huisgemaakte versnaperingen.
Net als bij de andere open dagen kunnen bezoekers genieten van een kopje koffie of thee met huisgemaakte versnaperingen. (Foto: Tuinvereniging Jipkesbelt)

Feestelijke open dag op de Jipkesbelt en Immenschoer

Nijverdal - De tuinders van Tuinvereniging De Jipkesbelt en de bijenhouders van Bijenvereniging Nijverdal Hellendoorn houden zaterdag 13 juli weer een open dag. In Bijenland is er zelfs een klein feestje, alle bijenstallen in Nederland zetten hun deuren open voor bezoekers. De bijenhouders laten zien waarom ze zo gepassioneerd zijn over deze nuttige diertjes en de tuinders verkopen hun biologisch geteelde producten.

In heel Nederland staan de deuren van alle bijenstallen open voor bezoekers. De imkers willen graag aan zo veel mogelijk mensen iets vertellen en laten zien over hun passie. De Immenschoer is geopend en wel van 10.00 uur tot 15.00 uur. Kinderen kunnen op deze dag hun eigen insectenhotel bouwen en mogen die dan meenemen en thuis ophangen. U kunt de bijen zien vliegen en zelfs door middel van een observatiekast het leven van een bijenvolk in een kast zien. En wilt u daadwerkelijk in een bijenkast kijken, dat kan ook. Natuurlijk proberen de imkers al uw vragen over de bijen te beantwoorden. En er is overheerlijke net geslingerde honing uit onze eigen streek te koop.

De tuinders op de Jipkesbelt zijn dagelijks op het tuinencomplex te vinden, al was het alleen maar om de gewassen te besproeien. Er is op 13 juli weer van alles te koop. Let op: in tegenstelling tot de bijenstal zijn de tuinen van 10.00 tot 13.00 uur geopend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden