Wim en Meindert kijken elkaar nog maar eens diep in de ogen. Beide heren hebben alle vertrouwen in de toekomst.
Wim en Meindert kijken elkaar nog maar eens diep in de ogen. Beide heren hebben alle vertrouwen in de toekomst. (Foto: A. van Ipenburg)

Wim Hofman stapt uit de riolering

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Wim Hofman, in Hellendoorn ook wel bekend als 'Klepper Derk', vond na 32 jaar dat hij genoeg rommel van anderen heeft opgeruimd en ging op zoek naar een geschikte overname kandidaat voor ROSS SALLAND. Die heeft hij gevonden in de persoon van Meindert van der Schaaf.

Afgelopen week bezegelden zij de overname en stelden het personeel en de klanten op de hoogte. "Dat wilden we eerst doen, voor we publiciteit gingen zoeken," zegt Wim. "Dienstverlening naar onze klanten toe vinden we heel belangrijk, maar voor ons eigen personeel is het misschien nog wel veel belangrijker. Ik heb dit nu 32 jaar gedaan en mensen vroegen mij weleens wanneer ik ging stoppen. Dat kan niet zomaar als je personeel hebt."

Alsof we elkaar jaren kennen
"Wij spraken elkaar wel eens en toen dit aan de orde kwam, gingen er voor mij allerlei radertjes draaien," vertelt Meindert. Hij komt zelf uit de ijzerwarenhandel, die veelal dezelfde clientèle kent als ROSS SALLAND. "Ik voel al langer de wens een eigen bedrijf te beginnen en nu kwam dit op mijn pad. Wij vonden elkaar. Het is ook alsof we elkaar al jaren kennen, we spreken dezelfde taal. Het voelt voor ons allebei heel natuurlijk zoals de overname nu gaat."

Meer dan mobiele toiletten
Hoewel ik ROSS SALLAND vooral ken van de mobiele toiletten die buiten op het terrein staan (en ze dan ook nog 'dixies' noem), weet ik wel dat ze meer doen. "Ja," zegt Wim, "We verhuren inderdaad mobiele toiletten. Die staan bij festivals of op bouwplaatsen. En we doen glasbewassing en schoonmaak van bedrijfspanden. Maar onze hoofdtak is toch wel rioolreiniging en -reparatie. Vaak zijn het verstoppingen. En je wilt niet weten wat we er allemaal uithalen!" zegt hij met een grote lach.

Toekomst
Zowel Wim als Meindert kijken vol vertrouwen naar de toekomst. "Het is wel spannend," vindt Meindert. "Ik heb toch een hele verantwoording richting het personeel. Gelukkig is Wim er voorlopig nog om mij wegwijs te maken."

ROSS SALLAND
Bij ROSS SALLAND komen elke dag zo'n 20 meldingen binnen van verstoppingen. Die problemen lossen ze vakkundig en zo snel mogelijk op. Naast het reinigen en repareren van rioleringen verhuren ze mobiele toiletten en zorgen ze voor schone bedrijfspanden, kantoren en winkels. Kijk op www.rosssalland.nl voor alle mogelijkheden en meer informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden