Twee beginnelingen kijken naar een uitvoering van gevorderde dames. Tijdens de show op 7 juli laten ze zelf ook zien wat zij het afgelopen jaar geleerd hebben.
Twee beginnelingen kijken naar een uitvoering van gevorderde dames. Tijdens de show op 7 juli laten ze zelf ook zien wat zij het afgelopen jaar geleerd hebben. (Foto: A. van Ipenburg)

Eindshow synchroonzwemmen

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Het sportseizoen loopt voor vrijwel alle sporten ten einde en dat uit zich in toernooien, kampen en shows. De afdeling synchroonzwemmen van ZPC Het Ravijn is al een paar weken bezig met het voorbereiden van zo'n show.

Op zondag 7 juli laten alle dames hun spetterende uitvoeringen zien, van het afgelopen jaar. De meiden die mee hebben gedaan aan wedstrijden laten hun wedstrijduitvoering zien. Dat doen ze alleen, in duo's of met het hele team. De, met name jongere, zwemsters die dit jaar net zijn begonnen, studeren een speciale uitvoering in voor deze show.

Stijf in de knot
Voor de show begint, krijgen alle meiden eenzelfde badpak aan, watervaste make-up op hun gezicht en hun haar gaat stijf in de knot. Gesneden koek voor de zwemsters die regelmatig wedstrijden zwemmen, maar een waar feest voor de beginners. Bij ons thuis huppelt er al eentje rond die het helemaal geweldig vindt. "Mam, dan krijg ik weer zo'n mooi badpak aan en mijn haren zo mooi!" En ik bedenk me dat ik mijn wekker moet zetten, op een zondag...

Gratis toegang
De zwemclub hoopt dat er veel publiek komt, want niets is zo leuk als aan anderen laten zien wat je kunt. De toegang is gratis, maar ze raden iedereen wel aan geld mee te nemen. "We gaan loten verkopen, waarvoor diverse ondernemers prijzen beschikbaar hebben gesteld. Het zijn echt leuke prijzen, dus we hopen veel loten te verkopen," aldus een van de begeleiders. "En met het geld kunnen we meer headsets kopen."

Dansen in het water
Synchroonzwemmen wordt wel gezien als dansen in het water. Solo, met z'n tweeën of een hele groep voeren de zwemsters een choreografie uit op muziek. Met speciale headsets horen ze de muziek ook onder water en geven ze een nog mooiere show.

Een show is natuurlijk niets zonder publiek. Daarom is iedereen van harte welkom, vanaf 13.30 uur, voor de show die om 14.00 uur begint. De toegang is gratis, maar neem wel wat kleingeld mee. Voor de loten en om aan het eind van de show in het water gooien. De meiden duiken het op en de opbrengst komt ten goede aan het synchroonzwemmen.

Meer berichten