Foto: Kersten van Kerckhoven

Laure Gottemaker op NK, EK en WK BMX

Hellendoorn - De Hellendoornse Laure Gottemaker is 11 jaar en een fanatieke BMX-ster, rijdend voor de Lochsprinters uit Nijverdal. Ieder jaar legt ze de lat iets hoger en zoekt ze de uitdaging (verder van huis) op. Dit jaar resulteert dat in het Europees Kampioenschap in Letland en het Wereld Kampioenschap in België.

Laure fiets zowel NFF- als KNWU-wedstrijden en heeft zelfs bij de NFF alle wedstrijden gewonnen. Dit maakt haar Twents, Drents, Achterhoeks, Brabants en Nederlands Kampioen bij de 'meisjes 10&11 jaar'. Bij de KNWU-wedstrijden behaalde ze al 2x een derde plaats.

Laure heeft zich geplaatst voor het NK in Erp op 7 juli, ze is al zeker van deelname aan het EK in Valmiera Letland op 13 juli en het WK in Zolder België van 23 t/m 28 juli. Omdat er bij de KNWU en internationaal wordt gereden op geboortejaar rijdt Laure bij de 'meisjes 12 jaar'.

Laure heeft erg veel zin deze sportieve uitdagingen. Om haar deelname te kunnen bekostigen is ze een crowdfunding gestart. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/laurebmx.

Meer berichten