Je staat er vaak niet bij stil, maar zelfs bij het vieren van een verjaardag kan het Hulpfonds vanuit het Kindpakket ondersteuning bieden.
Je staat er vaak niet bij stil, maar zelfs bij het vieren van een verjaardag kan het Hulpfonds vanuit het Kindpakket ondersteuning bieden. (Foto: )

Stichting Hulpfonds zoekt kinderen

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Stichting Hulpfonds Hellendoorn is opgericht om mensen met financiële problemen te helpen. Juist de mensen die in financiële problemen dreigen te komen, roepen zij op contact op te nemen. "Hoe langer mensen wachten, hoe moeilijker het wordt de problemen snel op te lossen."

Onder het Hulpfonds vallen twee regelingen (kindpakket en gebruiksgoederen) voor mensen die weinig verdienen. Met name ten aanzien van het kindpakket merken de medewerkers van het Hulpfonds dat zij lang niet iedereen bereiken. "Veel mensen weten niet dat ze er voor in aanmerking komen." Aan het woord is Peter de Noord, voorzitter van de stichting. "Het kindpakket is een fonds waarmee wij kinderen van nul tot achttien jaar kunnen ondersteunen, als het gezin weinig geld te besteden heeft. Dat kan betekenen dat wij de nieuwe schoenen betalen, een fiets of kleren. Maar ook het lidmaatschap van bijvoorbeeld een sportvereniging of een keer een uitstapje."

Veel kinderen geholpen
Als je dat zo hoort, zou je toch denken dat iedereen zich daar wel voor aanmeldt, maar niets is minder waar. "We hebben vorig jaar ongeveer 280 kinderen op deze manier geholpen, maar we denken dat er wel 500 kinderen zijn die in aanmerking komen," zegt Herman Mensink, coördinator kindpakket. "Kinderen zijn onze toekomst en wij kunnen zo meehelpen hun kansen in de maatschappij te vergroten. Daarom willen we die andere 220 kinderen ook bereiken en zijn we een communicatiecampagne gestart. We zoeken nog vrijwilligers die ons willen ondersteunen met een pr-offensief."

Site met rekentool
Op de nieuwe website kunnen mensen met de rekentool direct bekijken of zij in aanmerking komen voor een bijdrage uit het kindpakket en ze kunnen zien welke dingen vergoed worden. "Het is niet alleen voor mensen met een uitkering," benadrukt Herman. "Mensen die werken, maar een inkomen hebben dat minder is dan 120% van de bijstand, kunnen zich ook melden."

Vrijwilligers
Het Hulpfonds zoekt vrijwilligers die via een pr-offensief de kinderen en hun ouders weten te bereiken. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via kindpakkethellendoorn@gmail.com of bellen met Herman Mensink op 0548 615 627. Meer informatie staat op de site en is vrijdag 28 juni te zien op HOi-tv bij 'De Welle in beeld'.

stichtinghulpfondshellendoorn.nl

Meer berichten