Samen wandelen en ook fietsen met Evenmens

Nijverdal - Evenmens Samen Verder is bedoeld voor mantelzorgers met een gemis. Binnen Samen Verder worden deze mantelzorgers in contact gebracht met lotgenoten en zorgvrijwilligers die helpen het gemis te verwerken, gedachten op een rij te zetten en nieuwe stappen in het eigen leven te zetten.

Bij rouwen wordt vaak gedacht aan het verwerken van het verlies van een dierbare. In de meeste gevallen is dit ook zo. Maar verliesverwerking hoeft niet alleen om het verlies van een dierbare te gaan. Je kan bijvoorbeeld ook rouwen om het verlies van een baan, of na een scheiding. Ook een kinderwens die komt te vervallen is een vorm van rouw- en verliesverwerking. Er kan dus ook sprake zijn van een (groot) verlies zonder dat hier een overlijden aan vooraf is gegaan. Praten met lotgenoten kan troost en steun geven.

Evenmens Samen Verder wil lotgenoten met elkaar in contact brengen. Lotgenotencontact vindt onder andere plaats in de vorm van fiets- en wandelcoaching. Daarnaast kunnen gesprekken thuis gevoerd worden. U wandelt samen met een gids. De eerstvolgende wandeling is op donderdag 27 juni. Het vertrek is om 10.00 uur vanaf het Buitencentrum aan de Grotestraat 281.

Heeft u hier behoefte aan, dan kunt u deelnemen aan deze wandeling. Deelname is kosteloos, een kopje koffie/thee onderweg is voor eigen rekening. Graag van tevoren aanmelden bij Ina Versmissen via iversmissen@evenmens.nl of 0548-638830.

Meer berichten